≫ 

Sve što treba da znate o probnoj vozačkoj dozvoli: Ograničenja, zabrane, uslovi, obaveze...

 ≫ 

Od kada su uvedene probne vozačke dozvole, u više navrata je bilo izmena, raznih najava i odlaganja uvođenja novih mera, pri čemu je bilo i pogrešnog prenošenja informacija u medijima

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Sve ludo
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Dragan

    09. jun 2020 | 05:58

    Vozač sa probnom vozačkom dozvolom ne sme da prevozi više od tri putnika u vozilu kojim upravlja i to važi za sve vozače sa probnom vozačkom dozvolom, bez obzira na njihovu starost. Naime, u Zakonu o bezbednosti saobraćaja nije definisan stav 6 u članu 182. Inače, zakon je protivustavan jer je diskriminatoran. Čitava oblast je nedifinisana. Dozvoljeno je polaganje vozačkog ispita maloletnim licima, ali su isti diskriminisani ne samo do navršenih 18 godina života, već do isteka važenja "probne" vozačke dozvole, odnosno do dobijanja "standardne" vozačke dozvole. U skladu sa ovim zakonom moralo bi da postoje saobraćajni znaci (bar u vidu dopunskih tabli) koji se odnose na vozače sa probnom vozačkom dozvolom. Zabrana upravljanja motornim vozilom za vozače sa "probnom vozačkom dozvolom" u periodu od 23-06h je protivustavna, kao i zabrana korišćenja hands-free uređaja i upravljanja vozilom sa motorom snažnijim od 80kW. Kaznena politika koja se odnosi na vozače sa probnom vozačkom dozvolom je takođe diskriminatorna. Zakon je protivustavan i u pogledu retroaktivnog tumačenja. Naime, zabrana upravljanja motornim vozilom u periodu od 23-06h važi za sve vozače sa probnom vozačkom dozvolom, bez obzira kada je ona izdata. Podsećam da se prethodna zabrana odnosila na period od 23-o5h. Iz zakona je uklonjena uredba u pogledu zabrane upravljanja motornim vozilom licima sa probnom vozačkom dozvolom u inostranstvu, ali ne postoje nikakvi dalji podaci. Zakon je nakaradan i protivustavan.

  • Sve ludo

    27. februar 2020 | 22:49

    Nikad skuplja(i duža) obuka, a "nismo sigurni" da li smo Vas lepo obučili.... Zemlja ludija.

  • kiki

    27. februar 2020 | 13:34

    al jedno mi ni je jasno... šta ako čovek ima 30god. da li i tad dobija probnu vozačku??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA