Nova Opel Corsa ide električno i sakuplja priznanja

Nova Corsa predstavlja savršen spoj dizajna, nemačkog inženjeringa, premijum Hi-Tech enterijera i inovativnih tehnologija u oblasti bezbednosti

  • 0
Opel Corsa Foto: Opel

Sa potpuno novom, šestom generacijom, nemački proizvođač automobila ponudio je po prvi put, električnu verziju sa baterijama i dometom od 330 kilometara. Od svetske premijere 1982.godine, Opel Corsa je apsolutni bestseler sa više od 13,6 miliona proizvedenih automobila.

Međutim, o popularnosti malog Nemca ne govore samo brojke, već i priznanja koja se nižu od kako se pred kraj prošle godine pojavila na tržištu. Naime, Corsa je već ponela titule: službenog automobila godine, Best buy automobil Evrope 2020, Connected Car Award 2019, a proglašena je i za Automobil 2020 godine u Makedoniji.

Opel Corsa Foto: Opel

Pored sportskog dizajna, Opel je kao kod svih svojih modela veliku pažnju pridao bezbednosti i udobnosti Nove Corse. Tehnologije i sistemi asistencije koji se obično mogu naći u višim segmentima tržišta debituju u Corsi-e. Vrhunske funkcije uključuju adaptivna, IntelliLux LED® matrix svetla bez odsjaja, koja Opel nudi po prvi put u segmentu malih automobila. Osam LED elemenata, koje kontroliše najnovija generacija prednje kamere visoke rezolucije, kontinuirano podešavaju snop svetlosti u skladu sa trenutnom situacijom u saobraćaju i okolini.

Napredni sistemi asistencije za vozača pružaju značajnu dodatnu bezbednost. Zahvaljujući novoj prednjoj kameri sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova sada prepoznaje dodatne informacije, kao što su LED znakovi. Ograničenja brzine koja se čuvaju u sistemu se takođe prikazuju na ekranu. Adaptivna kontrola brzine za koju je zadužen radar i bočni čuvar koji se bazira na senzorima premijerno su predstavljeni u novoj Corsi.

Opel Corsa Foto: Opel

Drugi noviteti kod Corse su panoramska kamera za pogled unazad od 180 stepeni i automatski asistent za parkiranje, kao i sistemi poput upozorenja na sudar sa vozilom ispred sa automatskim kočenjem u slučaju opasnosti i detekcijom pešaka, a tu su i asistencija održavanja vozila u traci i upozorenje na vozila u mrtvom uglu.

Vozači i putnici Corse imaju odličnu povezanost i zabavu sa novim spektrom info-zabavnih sistema koje čine Multimedia Radio, Multimedia Navi sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir u boji, kao i vrhunski Multimedia Navi Pro sa 10-inčnim ekranom osetljivim na dodir u boji.  Uz to, Corsa nudi novi ,,Opel Connect’’ telematski servis kao opciju. Navigacija uživo sa informacijama o saobraćaju u realnom vremenu i trenutnim cenama goriva, plus i direktna povezanost sa službama za pomoć na putu i poziv hitnim službama, vozaču i putnicima pružaju dodatni mir.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA