FCA i PSA: "Uprkos svemu, nastavljamo spajanje"

Kompanije nastavtiti da razvijaju različite elemente kako bi se finalizovalo spajanje...

  • 0
Fiat 500L Foto: Fiat

Proizvođači automobila Fiat Chrysler (FCA) i PSA (Peugeot Citroën) i dalje su rešeni da sprovedu spajanje dve kompanije i završe operaciju do predviđenog datuma odnosno kraja 2020. ili početka 2021. uprkos teškoćama izazvanim pandemijom koronavirusa, saopštio je Fiat Chrysler.

- Uprkos neočekivanoj situaciji bez presedana (pandemiji) FCA i grupa PSA ostaju rešeni da sprovedu spajanje po jednakoj osnovi, 50/50 kako bi stvorili svetskog lidera u ovom sektoru - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će kompanije nastavtiti da razvijaju različite elemente da bi se finalizovalo spajanje i da potvrdjuju preuzetu obavezu da završe operaciju do kraja 2020. ili početka 2021. godine.

Fiat Chrysler je imao neto gubitak od 1,7 milijardi evra u prvom tromesečju, kao posledica raspada svetskog tržišta zbog pandemije koronavirusa.

Kompanija je u četvrtak saopštila da će dati naznake za dalji rad čim bude imala veći uvid u potpuni uticaj krize. Fiat Chrysler je 18. marta povukao svoje prognoze za 2020. zbog uticaja pandemije korona virusa na tržište automobila i funkcionisanje njenih fabrika.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA