≫ 

Pod koševima je "leteo", a do terena stizao na 4 točka: Egzotični automobili iz Džordanove garaže

Jedan od najpoznatijih Džordanovih automobila bio je Ferrari Testarossa, a osim njega bilo je tu još zanimljivih četvorotočkaša..

  • 0
Michael Jordan, Majkl Džordan Foto: Tanjug/AP/Mark J. Terrill

Malo koji sportski film je izazvao toliku pažnju Netflix-ova serija "The Last Dance", o legenradnom košarkašu "Čikago Bulsa" Majklu Džordanu. Pored brojnih neispričanih momenata iz karijere slavnog "broja 23", i drugih tema koje je serija nametnula, kroz nju se, iz dokumetarnih snimaka kojima obiluje, mogu videti neki od automobila koje je Džordan u vreme najveće slave vozio.

Chevrolet Corvette C4

Džordan je tokom karijere vozio više "korveta", ali je upravo C4 bio top model u ponudi Chevrolet-a 1984, godine u kojoj je "započeo profesionalnu karijeru u Bulsima. "Leteći Majkl" je na jednoj od njih čak imao i tablice "Jump 23". Džordan se u nekoliko navrata pojavljivao i u reklamama za Chevrolet-ove modele kao što su džip Blazer i S-10 pikap.

Chevrolet Corvette C5

Vezu sa kultnim američkim sportistom, košarkaš je održao vozeći i naredni model Chevrolet Corvette C5, i to poluotvorenu verziju sa "targa" krovom.

Ferrari 550 Maranello

550 Maranello je predstavljao Ferrarijev odgovor onima koji su tvrdili da sportski automobili sa motorom napred ne mogu da se porede sa onima sa centralno postavljenim pogonom. Zanimljivo je to da je ovaj crveni sportista, koga pokreće V12 motor sa 479KS, poslužio dizajneru čuvenih Nike Air Jordan patika kao uzor za model Air Jordan 14. Tako ja oblik usisnika Ferrarija dobio svoju "kopiju" na đonovima patika, dok je prepoznatljivi "Jumpman" logo dobio oblik sličan Ferrarijevom.

Inače, jedan od najpoznatjih Džordanovih automobila bila je jedna Testarossa.

Porsche Slantnose

Među nekoliko Porschea koje je Džordan vozio, ističe se beli 930 Turbo Cabriolet, u verziji tjunerska kuće Kremer Racing, sa "spoljoštenim nosem" (Flatnose ili Slantnose). I ovaj automobil je imao posebne tablice - "MJ JJ", gde su prva dva slova njegovi, dok se za druga dva pretpostavlja da su inicijali njegovog oca Džejmsa Džordana.

Land Rover Range Rover HSE 4.6

Jedan od intrvjua, koje je Džordan dao novinaru Ahmadu Rašadu, snimljen je tokom njegove vožnje na trening od kuće do čikaškog Junajted centra. Tom prilikom, Majkl je vozio Range Rover HSE 4.6, karakterističan po crveno-crnoj šemi boja. Inače, taj intervju je zanimljiv i po tome što je to bio redak slučaj da je Majkl Džordan snimljen dok puši cigaru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA