• 3

Ponovo rade šalteri MUP-a: Zahtevi za izdavanje vozačkih i registraciju kao pre vanrednog stanja

MUP ističe da je prilikom posete policijskim upravama i stanicama potrebno poštovati propisane mere zaštite

  • 3

Od ove nedelje ponovo rade šalteri MUP-a Srbije, pa građani ponovo mogu, kao i pre vanrednog stanja, da podnesu zahteve za izdavanje vozačkih dozvola i registraciju vozila, kao i da podignu ta dokumenta.

Šta bi ipak trebalo da se šalje poštom?

Međutim - MUP preporučuje građanima da zahteve za prvu registraciju i promenu vlasništva vozila, promenu podataka upisanih na saobraćajnoj dozvoli i druge zahteve vezane za registraciju vozila policijskim stanicama i upravama šalju preporučenom poštom.

Spisak neophodne dokumentacije građani mogu naći na sajtu MUP-a, a uz dokumentaciju potrebno je dostaviti i kontakt telefon podnosioca zahteva, preko koga će biti obavešten o terminu za uručenje dokumenata.

Registracione nalepnice isključivo na tehničkim pregledima

U vezi sa registracionim nalepnicama za vozila upisana u jedinstveni registar (kojima se produžava registracija), one će se do 1. jula 2020. godine, izdavati isključivo na tehničkom pregledu vozila.

Do kada važe istekla lična dokumenta?

Lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja, važiće do okončanja postupaka i donošenja odluka po zahtevima za izdavanje ličnih dokumenata, koji budu podneti u roku od 30 dana od prestanka vanrednog stanja.

Maske i rukavice

MUP ističe da je prilikom posete policijskim upravama i stanicama potrebno poštovati propisane mere zaštite.

(Telegraf.rs/Polovniautomobili.com)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miloš

    juče sam bio u naš žabaljski sup radi vozačke dozvole i mogu reći što se tiče stranki bilo ih je osrednje po mom mišljenju kao i ranije ali su se službenice dosta potrudile što se tiče samog rada tako da je dosta brzo sve išlo jeste da su dolazili i bez maski ali ljubazne radnice su ih vraćali da nabave svu neophodnu opremu ,nema mesta panici da će biti velike gužve

  • zeljko

    sada kad krenu guzve za dokumenta,lele...

  • Zivka

    U Loznici ne prihvataju zahteve za izdavanje pasoša kažu samo u hitnim slučajevima #@!?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima