"Tesla" za Lukašenka: Inženjeri predsedniku predstavili prvi beloruski sportski kabriolet na struju

Vozilo je lako, upravljivo je i koristi se za razvoj sopstvenih motora i drugih konstrukcionih rešenja...

  • 2
Beloruski Tesla Roudster Peintscreen: YouTube/Информационное агентство БелТА

Beloruski inženjeri konstruisali su prototip električnog dvoseda, za koga tvdre da može da krstari brzinom do 170km i ostvari domet do 270km sa jednim punjenjem baterija.

Inženjeri veruju da bi njihov automobil "mogao da se takmiči sa Teslom". Prema njihovim tvrdnjama, vozilo je lako, upravljivo je i koristi se za razvoj sopstvenih motora i drugih konstrukcionih rešenja. Neimenovani roudster, sa pogonom na zadnjim točkovima, tek treba da dobije karoseriju.

Novi električni automobil bio je jedno od desetak prototipova električnih vozila koja su pokazana beloruskom predsedniku Aleksandru Lukašenku, tokom posete test stazi Nacionalne akademije nauka u blizini Minska prošle nedelje.

Beloruski Tesla Roudster Peintscreen: YouTube/Информационное агентство БелТА

Inženjeri su beloruskom predsedniku još predstavili i električni autobus poznate kompanije MAZ, kao i druga električna vozila namenjena komunalnim službama, bicikl i skuter na električni pogon, kao i električni punjač za punjenje baterija električnih automobila u za kućnu upotrebu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elektro-vozač

    13. maj 2020 | 16:22

    Kamo sreće da i neko kod nas počne da radi bar na preradi postojećih kola na električna, ako ne novih, i na obrazovanju naroda ubeđenog da bez sagorevanja nema kola. Električna kola su bolja, pouzdanija, jeftinija za vožnju i, naravno, čistija. I vlada treba da poradi na podržavanju razvoja a ne zabrani istog nemogućom birokratijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA