≫ 

Ovo je automobil godine u Srbiji

Drugo mesto podelili su Renault Clio i Volkswagen T Cross, dok je treće mesto zauzeo Peugeot 208

  • 3
Opel Corsa Foto: Opel

U oštroj konkurenciji u kojoj su se našli i Renault Clio, Peugeot 208 i Volkswagen T Cross, titulu automobila godine u Srbiji osvojila je Opel Corsa.

Žiri izbora "Auto godine 2020", Asocijacije automobilskih novinara Srbije, glasanjem je uspešno završio proces ovogodišnjeg izbora. Zbog pandemije koronavirusa i vanrednog stanja u Srbiji, ove godine nije bilo mogućnosti da se to, tradicionalno, uradi na Sajmu automobila, koji je takođe odložen.

Opel Corsa Foto: Opel

U oštroj konkurenciji, Corsa je titulu ponela sa osvojenih 62 poena. Drugo mesto su podelili Renault Clio i Volkswagen T-Cross osvojivši 56, dok je treće mesto zauzeo Peugeot 208, sa osvojenih 48 poena, preneo je RTS.

Volkswagen T-Cross Volkswagen T-Cross / Foto: Volkswagen

Opel Corsa je, prethodno, osvojila i prestižnu nagradu evropskog Best Buy automobil godine za 2020. i postala prvi automobil koji je AUTOBEST nagradu uspeo da osvoji u tri različite generacije.

Ove godine žiri je birao i ekološki automobil godine, za čiji je izbor uslov bio da ga pokreće hibridni ili potpuno električni pogon. Nepriokosnoveni pobednik tog izbora postao je Mercedes-Benz E 300 de plug-in hibrid, sa osvojenih maksimalnih 80 poena.

Mercedes-Benz E 300 de Foto: Aleksandar Savin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA