≫ 

VW ima novi mali SUV: Stiže Nivus pravo iz brazilske prašume

Prvi motor u gami sa kojim će Nivus biti dostupan je trocilindrični 1.0 TSI benzinac sa 116 konjskih snaga, koji će imati i snažniju verziju od 128KS sa pogonom na etanol

  • 1
Volkswagen Nivus Foto: Volkswagen

Novi, upravo predstavljeni, izuzetno dopadljivi, SUV nemačkog Volkswagena namenjen je isključivo južnoameričkom tržištu, bar za sada. Na evropskom tržištu će najverovatnije pojaviti tokom 2021. godine, i na prvi pogled uopšte ne sumnjamo da bi na starom kontinentu naišao na dobar prijem.

Volkswagen Nivus je mali terenac - krosover, sa oblikom karoserije u formi kupea, zasnovam na VW-ovoj MQB A0 platformi. Ako vam taj podatak ništa ne znači, reći ćemo da je u pitanju automobil sa međuosovinskim rastojanjem od 2.566 milimetar, ukupne dužine 4.266 milimetara.

Prvi motor u pogonskoj gami sa kojim će Nivus biti dostupan je trocilindrični TSI benzinac, radne zapremine od jednog litra sa 116 konjskih snaga. Ovaj motor imaće i snažniju verziju od 128KS, koja kao pogonsko gorivo koristi etanol.

Prenos snage se ostvaruje preko šestostepenog automatskog menjača, dok opcija pogona na sva četiri točka, bar za sada, neće biti u ponudi.

Paleta motora će sigurno biti proširena, a kada VW Nivus pređe okean može se očekivati da se u gami pogonskih agregata nađu TSI benzinci od jednog i 1,5 litara, kao i 1.6 TDI turbodizelaš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA