Šta se dešava na raskrsnici kada kroz nju projuri policija?

Pogledajte saobraćajnu situaciju na slici, pa pokušajte da date odgovor za manje od minut...

  • 26
Raskrsnica, auto, policija, rotacija, motor, semafor, pesaci Ilustracija: Nikola Jovanović

Nekada nam i najednostavnije situacije u saobraćaju mogu izgledati komplikovanije nego što jesu, a možda je baš ova jedna od njih.

Saobraćaj na raskrsnici na kojoj se ukrštaju ulice istog prioriteta regulisan je semaforima, a kroz nju prolaze policijsko vozilo, automobili i moped.

Pogledajte situaciju na slici,  odgovorite na pitanje koje će vozilo kroz raskrsnicu proći pretposlednje.

Raskrsnica, auto, policija, rotacija, motor, semafor, pesaci Ilustracija: Nikola Jovanović

Odgovor

Kroz raskrsnicu prvi prolazi policijiski automobil budući da je pod rotacijom, zbog čega ima pravo prvenstva u odnosu na sve ostale i zbog čega za njega ne važi crveno svetlo na semaforu. Ostala vozila prolaze redosledom koji je određen semaforom i smerom njihovog kretanja.

Crni automobil skreće desno pošto propusti pešake, dok moped nastavlja pravo. Iza njega pretposlednji prolazi beli, a na kraju prolazi plavi automobil, nakon što mu se upali zeleno svetlo.

Tačan ogovor je pod brojem 1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Profi

    2. jun 2020 | 16:40

    Ne moze da projuri i ako je pod rotacijom moraju da ispostoju svetlosni signal tacka.

  • Prvoslav Stojic

    2. jun 2020 | 21:05

    Policiji je isto bcrveno ,nemaju pravo da ugrozavaju ostale ucesnike u saobracaju , to znaci da moraju proceniti dali ne ugrozavaju nekog od ucesnika u saobracaju pa da prodju , pogotovo pesake , jel pesak moze da ne poznaje propise i to neznaci da policija pod rotacijom ima pravo nekog da ubije bio to pesak ili vozac koji je usao u raskrsnicu i ima zeleno svetlo rotacija mu samo daje uslovno prvenstvo ako ne ugrozava ostale.

  • PRINCIPijalan

    2. jun 2020 | 19:31

    Posto nailazi vozilo sa rotacijom, pesaci treba da mu ustupe prvenstvo iako je njima zeleno. Isto tako motor i beli automobil. Kada policija prodje, motor i beli auto nastavljaju svoju putanju ako im je jos zeleno, crni automobil mora da saceka da prodju pesaci, a plavi ceka zeleno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA