≫ 

Kada će električni automobili konačno "pokopati" benzince i dizelaše?

Iako nam električni automobili deluju kao bliska budućnost, to ne znači da budućnost ne postoji za benzinske i dizel motore

  • 5
Gorivo, Pumpa, Dizel Foto: PIxabay.com

Izvršna direktorka General Motorsa (GM) Meri Bara tvrdi da ćemo tokom sledećih pet godina, na ulicama i putevima početi da viđamo prva potpuno autonomna vozila.

Iako nam električni automobili još uvek deluju samo kao bliska budućnost, to ne znači da budućnost ne postoji za motore koje pokreće benzin i dizel gorivo, odnosno za automobile sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Direktorka General Motorsa, u svom komentaru za Bloomberg televiziju, ističe da će tranzicija sa pogona na fosilna goriva na električna vozila trajati decenijama i da će ljudi širom sveta benzince i dizelaše kupovati i voziti i posle 2040. godine.

I pored toga, GM radi na seriji novih električnih automobila, pa se tako očekuje dolazak nove generacije Chevrolet Bolta, a u pripremi je i cela nova gama električnih Cadillaca. A prve "radikalne" momente budućnosti bićemo u prilici da vidimo već koliko u narednih pet godina, kada se, prema tvrdnja direktorke GM-a, u saobraćaju mogu očekivati pravi "automobili bez vozača".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralekle

    10. jun 2020 | 13:27

    Nikad!

  • Realista

    10. jun 2020 | 15:28

    Kad budu imali baterije sa kojima se može preći ko sa rezervoarom goriva i da se može za isto vrijeme napuniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA