≫ 

Uz ovaj sistem za "hapšenje" automobila više niko neće moći da pobegne policiji

Za samo nekoliko sekundi od momenta kada ovaj imobilizirajući urađaj bude "ispaljen", dolazi do kontakta mreže sa gumom begunca

  • 3
Policijski auto, Mreža za hvatanja automobila Printscreen: YouTube/Grappler Police Bumper

Uređaj koji bi se, u slobodnom prevodu, mogao nazvati "policijski branik sidraš" (Grappler Police Bumper), namenjen je policijskim vozilima i služi za "hapšenje" jurenog vozilo u policijskoj poteri.

Osnovu ove moćne naprave, koju je razvio izvesni Leonard Stok iz Feniksa u Arizoni, čini jaka mreža od najlona koja begunca od zakona hvata "manevrom vezivanja", koji potom dovodi do kontrolisanog zaustavljanja vozila.

Za samo nekoliko sekundi od momenta kada ovaj imobilizirajući urađaj bude "ispaljen", dolazi do kontakta mreže sa gumom. Mreža se tada obmotava oko osovine jurenog vozila, što policijskom automobilu omogućava da uspori i potom ukoči.

Uređaj je sakriven iza prednjeg "bul bara" policijskog automobila, što policiji omogućava da akciju "hašenja automobila" izvede u trenutku kada to begunci najmanje očekuju.

Grappler Police Bumper sistem se, nakon aktiviranja, može ponovo spakovati na svoje mesto za manje od pet minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    12. jun 2020 | 14:41

    E bas mi je drago.. Da vise ne gledamo u fimovima te scene gde nikako da panduri stignu begunca.. Bas se radujem novim filmovima 😁

  • Meksa

    13. jun 2020 | 08:34

    Ovo čovek kad vidi zamisli se šta mediji i policija misle o gradjanima ? Teme su stvarno glupe , senzacije i zamajavanja , nametanje nerealnih tema i odvlacenja paznje sa bitnih stvari u životu.

  • Apachy

    13. jun 2020 | 07:35

    Ameri ovo koriste vec par godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA