≫ 

Novi francuski električni automobil je ustvari prepravljeni ruski sportski sedan

MPM Erelis ima elektromotor od 136KS u prednjem delu i akumulator kapaciteta 42kWh i može da pređe više od 300 sa jednim punjenjem

  • 1
Da li smo nikad bliže e-vozilima? Printscreen: VKontakte/procarsru

Francuska kompanija MPM Motors napravila je električnu verziju svog jedinog modela Erelis, kopije ruskog sedana Tagaz Aquila, koji se pravi u fabrici blizu Pariza. Vlasnik kompanije MPM Motors je Igor Paramonov, sin bivšeg vlasnika fabrike TagAZ Mihaila Paramonova.

Električna verzija ima potpuno novi prednji deo sa led farovima i zlatno obojenim poklopcem na mestu hladnjaka. Šasija modela MPM Erelis napravljena je od čeličnih profila sa plastičnim panelima.

Električni MPM Erelis ima elektromotor od 136 konjskih snaga u prednjem delu i akumulator kapaciteta 42 kWh. Po rečima proizvođača, može da pređe više od 300 kilometara bez dopunjavanja baterija. Ostale karakteristike nisu dostupne javnosti.

Firma je zasada napravila samo jedan primerak ovog automobila. MPM Motors i dalje razvija električnu verziju sedana Erelis. Još nije određeno kada će početi prodaja ovog električnog automobila, prenosi Russia Beyond.

Kompanija MPM Motors u Francuskoj ima homologaciju za proizvodnju 1.000 automobila godišnje. Na lokalnom tržištu je u ponudi Erelis sa benziskim turbo motorom zapremine 1,2 l i 130 ks koji proizvodi Peugeot-Citroen i mehaničkim menjačem sa pet brzina. Početna cena mu je 16.490 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dik

    18. jun 2020 | 12:19

    ... a taman sam se poradovao da su Rusi napravili e- auto ali sačekaću još neku godinu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA