≫ 

"Darežljivi punjač": Ovaj solarni auto sam traži svoje mesto pod Suncem i deli struju sa drugima

Kada se vozač doveze na posao i parkira auto, Stella Era će se sama preparkirati na mesto na kome može da prikuplja veću količinu sunčeve energije

  • 1
Stella Era, solarni automobil Foto: Solar Team Eindhoven

Stella Era je porodični automobil na solarni pogon, konstruisan tako da maksimalno efikasno koristi energiju Sunca, koju je u stanju i da deli sa drugima. Razvijen je u Holandiji, a njegovi kostruktori - Solar Team Eindhoven, za svoj auto kažu da je "punjač na točkovima".

Najimpresivnija osobina ovog automobila je njegova sposobnost da se samostalno preveze do osunčanog parking mesta. Tako da, kada se vozač doveze na posao i parkira auto, Stella Era će se sama preparkirati na mesto na kome može da prikuplja veću količinu sunčeve energije.

Tako se sam automobil stara da maksimalno koristi sunčevu energiju, jer je sam bukvalno juri tokom svakog dela dana.

Još jedna osobina Stella Ere je njena "darežljivost", pošto je u pitanju automobil koji direktno deli struju sa drugim vozilima sa pogonom na električnu energiju. Time se isključuje potreba za uličnim stanicama za punjenje, pošto ovaj inovativni automobil prenosi energiju sa sobom gde god da krene.

Možda ćete se zapitati šta se dešava kada se auto sam odveze i parkira negde drugde, odnosno da li će vozač posle morati da ga traži.

Stella Era uzima u obzir lokaciju na kojoj se vlasnik nalazi, kao i raspored njegovih obaveza, pa se zna kada i gde treba da se parkira. Tako se ovom automobilu neće dogoditi da ode predaleko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mix

    22. jun 2020 | 18:36

    U Bgd-u realno ima da trazi po 2 sata slobodno parking mesto pa jos i suncano... A pri tom moraju da ga programiraju i da sam salje sms poruke za parking servis da ga ne odnese pauk :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA