≫ 

Ovo su novi automobili sa kojima vlasnici imaju najviše problema

Anketa je pokrila sve aspekte jednog vozila, od kvaliteta, pouzdanosti, vozačkog iskustva i usluge u salonu ili servisu

  • 10
Ukradeni automobili, Lexus, Audi, Infiniti Pirintscreen: Twitter/@Motor1com

Kupili ste novi auto i posle par dana ste morali da ga odvezete u servis? Koliko često se tako nešto dešava? I, kojim modelima automobila? Tim pitanjem bavilo se godišnje istraživanje američke agencije za ispitivanje tržišta J.D. Power.

Tačnije, istraživanje se bavilo problemima koje vlasnici imaju sa automobilima u prvih 90 dana od kupovine, odnosno preuzimanja iz salona. Stručnjaci J.D. Power-a telefonom su kontaktirali vlasnike takvih vozila, s tim što su ove godine proširili broj pitanja.

Anketa je pokrila sve aspekte jednog vozila, od kvaliteta, pouzdanosti, vozačkog iskustva i usluge u salonu ili servisu. Vlasnicima automobila postavljeno je ukupno 223 pitanja, a u poslednjoj anketi je ispitano 87.282 ljudi.

Vlasnici novih automobila najviše problema imaju sa infotejnment sistemima, a najviše je prigovora ide na račun glasovnog biranja, zatim na funkcionisanje Android/Auto i Apple CarPlay softvera, biranje funkcija pomoću ekrana osetljivog na dodir, navigacije i Bluetooth vezu, odnosno na uređaje koji se tim putem povezuju sa infotejnment sistemom automobila.

Objavljena je statistika problema na ukupno 100 automobila. Na prvom mestu po pouzdanosti za 2020. godinu, nalaze se Kia i Dodge.

Za njima slede Chevrolet, RAM (podbrend Dodge pikapova), Genesis, Mitsubishi, Buick, GMC, Volkswagen, Hyundai… Na dnu liste našli su se Jaguar, Mercedes-Benz, Volvo, Audi, Land Rover i Tesla.

Zanimljivo je da najpoznatiji proizvođač električnih automobila nije želeo da ustupi podatke o kupcima u 35 država, pa su se istraživači sami potrudili da ih lociraju i kontaktiraju. U prvih 90 dana vlasnici Tesle imali su čak 250 problema na 100 vozila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • automobilski ne strucnjak

    26. jun 2020 | 17:43

    da ta kia nije dobar i kvalitetan automobil sumnjam da bi oni davali garanciju na 200 000 milja za nove automobile u americi.

  • baba smilja iz darosave

    26. jun 2020 | 17:41

    ja vec godinama pricam ljudi kupujte kia autmobile

  • marko

    26. jun 2020 | 10:51

    Xaxa, sve američka vozila na vrhu. Smešno da smešnije ne može biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA