≫ 

Ovako izgleda nikad menjano ulje posle više od 36.000 pređenih kilometara

Za to, najverovatnije, može da zahvali činjenici da vozi japanski auto...

  • 4
Ulje Motor Printscreen: YouTube/2stroketurbo

Svi automobili imaju propisane intervale u kojima neophodno menjati motorno ulje. Ali šta se događa kada se zamena ulja ne obavi na vreme?

Vlasnik jednog Subarua Crosstrek, koji se na evropskom tržištu prodaje kao Subaru XV, nikada nije menjao ni ulje, ni filter ulja, a da je pritom svojim novim automobilom prevalio čitavih 36.315 kilometara. Za to, najverovatnije, može da zahvali činjenici da vozi japanski auto!

Kad pogledate boju ulja istočenog iz motora, i pogotovo njegovu preostalu količinu - biće vam sve jasno. Toliko pređenih kilometara uticalo je na smanjenje neophodne količine ulje, kao i na to da su u takvom ulju nakupljene ogromne količine nečistoća iz motora.

Inače, kada je motorno ulje u pitanju, treba slušati preporuke proizvođača. Takođe, treba znati da ako kupujete polovni automobil, mineralna ulja traju kraće i sa njima je moguće preći oko 7.000 kilometara, dok sintetička mogu da izdrže čak i do 25.000 kilometara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elektro-vozač

    7. jul 2020 | 21:10

    Svi automobili? Ja prešao 164.000+ km bez i jedne promene ulja bilo koje vrste. Motorno ulje nemam. Još uvek imam originalne kočnice (paknove i diskove) takođe. Redovno dolivam tečnost za pranje stakla i rotiram/menjam gume.

  • Lord

    19. jul 2020 | 09:13

    Mogao je jos toliko sa tim uljem, uopste nije lose...

  • svetozar

    8. jul 2020 | 23:26

    Novi Renault Trafik 1.6 disel interval menjanja ulja 40000 km i sta je tu cudno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA