Prvi Sony na četiri točka izašao na ulice Tokija

Ovaj električni automobil ima ima dva motora od po 200kW, a do 100km/h stiže za 4.8 sekundi, dok mu je maksimalna brzina 240km/h

  • 4
Sony Vision-S, električniautomobil Printscreen: YouTube/Sony

Sony je iznenadio mnoge kada je na ovogodišnjem CES sajmu predstavio prototip električnog automobila.

Japanska kompanija je još ranije izradila prototip kako bi prikazala dostignuća svoje tehnologiju u svetu automobilizma, pa se sada izgleda odlučila da sopstveni automobil izbaci i na tržište.

Reč je o električnom vozilu koji ima ima dva motora od po 200kW, jedan postavljen na prednjoj, a drugi na zadnjoj osovini. Do 100 km/h stiže za 4.8 sekundi, a maksimalna brzina mu je 240 km/h.

Sony Vision-S ima 33 različita senzora koji obezbeđuju autonomiju u vožnji, kao i brojne druge opcije, među kojima je i prepoznavanje ljudi unutar vozila i van njega, piše Engadget.

Prepoznavanje u vozilu omogućava da se za svakog prepoznatog vozača automatski podese parametri vožnje onako kako ta osoba preferira, prenosi PC Press. A pošto je u pitanju Sony, velika pažnja je posvećena zabavi u kolima.

Automobil poseduje 360 Reality Audio sistem sa zvučnicima u svakom od četiri naslona za glavu, kao i veliki panoramski displej na kontrolnoj tabli.

Video: Tesla će od sada da juri kriminalce

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elektro-vozač

    1. avgust 2020 | 14:43

    Lepo se vidi kako svet napreduje i ostavlja naftaški kartel, proizvođače zapetljane sa njima i zadrte mušterije koje se boje promena na bolje iza sebe.

  • S

    1. avgust 2020 | 10:29

    Nadam se da će im logo biti slovo S a ne ove krivine...

  • Gofii

    2. avgust 2020 | 10:59

    Ako dolazi sa ps5 kupujem😃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA