Vozio je jedan auto 44 godine, a onda ga je za istu cenu vratio onome od koga ga je i kupio

Posle duge pretrage izabrao je 19 godina star Chevroletov pikap Task Force iz 1957. godine, za sumu od samo 75 dolara, a 44 godine kasnije...

  • 1
Chevrol Task Force

Printscreen: YouTube/Vintage Car Collector

Zanimljiva priča stiže iz američke države Minesote. Jedan Amerikanac je čak 44 godine vozio stari pikap kamionet pre nego što ga je vratio tamo odakle je i došao.

U leto davne 1976. godine, čovek po imenu Bob Sportal tražio da kupi vozilo koje će mu služiti za posao, a da pri tom nije imao mnogo novca da potroši.

Posle duge pretrage izabrao je 19 godina star Chevroletov pikap Task Force iz 1957. godine, za sumu od samo 75 dolara (oko 340 zelenih novčanica u današnjoj vrednosti novca).

Iako je to možda teško zaključiti prema priloženim fotografijama, Chevroletovi modeli iz 1957. godine su bili izuzetno poželjni. To se posebno odnosi na ponudu automobila koju su činili modeli 150, 210 i Bel Air, ali ni komercijalna vozila nisu zaostajala u velikoj meri.

Nepoznato je koji agregat se nalazio u ovom Task Force-u, ali je američki proizvođač tada svoja vozila nudio sa čak šest motora u konfiguraciji od šest i osam cilindara, zapremine od 235 kubnih inča (3,9 litara), pa sve do 348 kubnih inča (5,7 litara).

U svakom slučaju, Sportal je kupio Task Force od starijeg zemljoradnika Džona Vandervina, koji se penzionisao i više nije mogao da vozi. Ali ga je zato novi vlasnik vozio sve do 2015. godine.

Sportal kaže da, iako kamionet na sebi ima dosta rđe zbog hladnih zima u Minesoti, mehanički je još uvek ispravan, pa i dalje poseduje originalni motor i manuelni menjač.

Upravo zbog toga, Sportal je nastavio da ga vozi sve do svoje penzije, a umesto da ga proda "na kilo" u staro gvožđe, odlučio je da kontaktira familiju nekadašnjeg vlasnika, prenosi AutoRepublika.

Na njegovo veliko iznenađenje, Vandervinom unuk je bio veoma zainteresovan, i kasnije je izjavio da je proveo poslednjih 12 godina tragajući za dedinim starim vozilom. Sportal je zatražio samo 75 dolara za svog Chevroleta, što je suma identična onoj koju je platio pre 44 godine.

Novi vlasnik kaže da trenutno nema u planu restauraciju, ali ni svakodnevnu vožnju, ali želi vozilo koje će svojom pojavom pokazati sve svoje godine u istoriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA