≫ 

Hteli su da ga "ugase", ali on se ne da: Šta znamo o novom VW Passatu?

Evropski Passat se više neće razlikovati od američkog ili kineskog, i pored toga što se pravi u 10 fabrika na tri kontinenta i prodaje u preko 100 zemalja sveta

  • 8
Volkswagen Passat Foto: Volkswagen

Novi model Volkswagenovog Passata, jednog od najuspešnijih sedana više srednje klase, koji je do sada proizveden u osam generacija i preko 30 miliona primeraka, biće "unifikovan".

To znači da će se, ubuduće, identičan model prodavati na svim svetskim tržištima. Tako se evropski Passat više neće razlikovati od američkog ili kineskog, i pored toga što se danas pravi u čak 10 fabrika na tri kontinenta i prodaje u preko 100 zemalja sveta.

Volkswagen Passat Foto: Volkswagen

Kako piše britanski Autocar, deveta generacija Passata (B9) će u svim mestima gde se proizvodi biti pravljen na unapređenoj MQB platformi. Inače, proizvodnja ovog modela, koja traje skoro pet decenija, biće obustavljena u nemačkoj fabrici u Emden, a novi Passat će za evropsko tržište biti proizvođen u Češkoj, u fabrici u Kavasini, gde se proizvodi i "bratski" model Škoda Superb.

Iako je VW, pre nešto više od godinu dana, razmišljao o prestanku proizvodnje svoje najprepoznatljivije limuzine i karavana, od toga se odustalo. A o narednom B9 modelu se zna da će "porasti" u dužinu, pa će putnici u kabini dobiti više mesta sedenje i za noge.

Passat ostaje dosledan svom konzervativnom dizajnu, pa će radikalniji dizajnerski zahvati biti mnogo više primetni u unutrašnjosti automobila. Uostalom, za one kojima se to baš i ne sviđa, VW je i konstruisao atraktivni fastbek Arteon.

Volkswagen Passat Foto: Volkswagen

Karavan verzije će, kao i do sada, imati dugačak krov i klasična zadnja vrata (manje zakošena ili zaobljena u odnosu na krov i zadnje bokove), kao i prepoznatljivu "terensku" Alltrack verziju, prenosi Motor1.

Konačni dizajn novog Passata je u fazi finalizacije, a budući da je MQB platforma konstruisana tako da podržava i delimično ili potpuno elektrifikovana vozila, moglo bi se očekivati da novi Passat krene i u tom pravcu.

Volkswagen Passat Foto: Volkswagen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala.

    24. avgust 2020 | 18:33

    Nemojte ljudi, šta da kupim za nekih 20 godina, tek sada sam stigao do b 5.5.

  • Mix

    25. avgust 2020 | 12:26

    Passat je autina !!

  • Gall

    25. avgust 2020 | 08:02

    Daleko mu lepa kuca,krs,krs,krs,falim te boze kad se otarasi bede i propasti,kao konjska kola!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA