≫ 

Vozači, pažnja! Pojačane kontrole saobraćaja počinju od sutra!

Saobraćajna policija će posebno kontrolisati brzinu kretanja vozila, alkoholisanost vozača i upotrebu sigurnosnog pojasa

  • 1
Alko test, vozač, policajac Foto: Shutterstock

Uprava saobraćajne policije najavila je da će od 16. do 22. septembra sprovesti međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na smanjenje saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica.

Tokom sprovođenja ove akcije, pripadnici saobraćajne policije će posebno kontrolisati brzinu kretanja vozila, alkoholisanost vozača, kao i upotrebu sigurnosnog pojasa.

Međunarodna akcija pod nazivom "Roadpol dani bezbednosti" počeće sutra u svim država koje su članice organizacije Roadpol (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Organizacija ROADPOL pripremila je simbolične zakletve kojima se učesnici u saobraćaju obavezuju da će poštovati propise i time doprineti svojoj bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz MUP-a.

Pokrenuta je i internet stranica Roadpolsafetydays.eu, na kojoj se građani Evrope mogu bolje upoznati sa ciljem projekta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA