• 4

Ovim saobraćajcima ni jedan mobilni telefon za volanom ne može da promakne

Za samo dva dana patrole, ispisano je čak 500 prekršajnih naloga!

  • 4

Domišljatost policajaca u hvatanju prekršilaca i naplaćivanju kazni nekada prevazilazi granice očekivanog. Pripadnici holandske saobraćajne policije, koji kontolišu veoma prometne pravce u toj zemlji (A1, A28 i A50), dostili su se da dvoje svojh kolega pošalju u patrolu - autobusom.

Zašto? Policajci u autobusu sede na višoj tački sa koje imaju mnogo bolji pogled na automobile koji prolaze pored. Samim tim, imaju bolji pogled i na vozače koji razgovaraju mobilnim telefonima tokom vožnje, i koji u tom trenutku ništa ne slute.

A rezultat ovakve akcije se pokazao kao više nego uspešan. Naime, za samo dva dana patrole u autobusu, saobraćajna policija je na pomenutim deonicama ispisala 500 prekršajnih naloga - 241 za korištenje telefona u vožnji, a ostalo za prelaženje preko pune linije, neodržavanja bezbednog razmaka i druge prekršaje.

A kazna za vožnju sa telefonom u ruci u Holandiji nije nimalo naivna i iznosi čitavih 230 evra.

Ovo, inače, nije prvi puta da holandski saobraćajci primenjuju ovakav način "lova" na prekršioce, prenosi HAK. Prethodno su ih, 2017. godine, "lovili" vozeći se u kamperu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    Ja pomislio neka elektronik pusta a oni uz pomoć štapa i kanapa. 😎

  • Kiza

    Daj boze da to i kod nas uvedu. 90 % ljudi koristi mobilni dok vozi

  • Nenad

    Jedno vreme je u NS, saobracajac na skuteru obilazio vozila na semaforu i proveravao da li je vezan pojas itd....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima