Futuristički povratak u prošlost: Novi "Kinez" na struju kao da je iz '50-ih stigao u 2020.

Automobil odlikuju tzv. kontra vrata, bez "B" stubova između, zatim hromirane kamere umesto retovizora, trokraki retro volan i retro dizajn komandne table...

  • 1
Great Wall Futurist Concept Printscreen: Twitter/@Flyin18T

Na salonu automobila u Pekingu - Auto China 2020, jednoj ovogodišnjoj manifestaciji te vrste koja se upravo održava u Pekingu, kineski proizvođač Great Wall Motors prikazao je svoj novi koncept aumobil - Futurist.

Reč je luksuznom sedanu na električni pogon, koga odlikuje upečatljivi retro dizajn. Automobil svim svojim detaljima ostavlja utisak kao da je na sajam stigao iz '50-ih ili '60-ih godina prošlog veka, za šta je zaslužan nekadašnji dizajner Land Roverovih terenaca Fil Simons.

Automobil odlikuju tzv. kontra vrata, bez "B" stubova između, zatim hromirane kamere umesto retovizora, trokraki retro volan i retro dizajn komandne table... ali i digitalni instrumenti i multimedijalni infotejnment sistem kojim se upravlja glasovnim komandama.

Futurist Concept je konstruisan na novoj Lemon platformi kinsekog proizvođača, koju odlikuje mogućnost prilagođavanja različitim vrstama pogona, pa vozila nastala na njoj mogu da pokeću SUS i električni motori, ali ona mogu imati i hibridni i FCEV pogon (gorivne ćelije).

O samom pogonu nema mnogo detalja, ali je poznato da Futurist Concept napajaju baterije koje vozilu omogućavaju autonomiju od 700 kilometara sa jednim punjenjem. Ovaj retrofuturistički koncept, takođe, odlikuje i sistem autonomne vožnje Nivoa 3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majkl Džondar

    5. oktobar 2020 | 12:05

    Znači oduševljen sam. Dosadno izgledaju trenutna vozila, isto tako i koncept automobili. Ovo je osvežavajuće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA