Pitanje kojim se niko ne bavi: Ko vas i zašto zaslepljuje tokom noćne vožnje?

Neko može da ubije pešaka ili biciklistu zbog zaslepljivanja od strane bahatog vozača, kome je jedino važno da mu auto sija kao svemirski brod...

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Vozač

    11. oktobar 2020 | 10:37

    Ja dosta vremena provodim za volanom i vise puta sam zva i policiju jer mi se desi da covek koga obidjem nece da skrati duga svetla. Jednom me pratio covek na Milosu Velikom od naplatne sve do Ljiga i sve vreme je vozio pod dugim. Zvao sam na vreme policiju u Ljigu da izadju i da ga zaustave jer nije smetao samo meni vec i svima koji idu ka Bg-u. I naravno,nisu izasli. A stoje svaki dan na semaforu u Ljigu ko da im je tata ostavio onu raskrsnicu i zaustavljaju ljude bez razloga,kao,rutinske provere. Nema vise ljudskosti i vaspitanja u narodu,svak samo sebe gleda. Samo ja da vidim a vi ostali mozete da sletite s puta i poginete,koga briga. Nije ovo pitanje starih i novih auta,ovo je pitanje kucnog (ne)vaspitanja i nemara pojedinaca za ostale ucesnike u saobracaju. A to (ne)vaspitanje se najlakse izbije iz glave kaznama. Da plati par puta i ostane bez nekoliko poena prica bi dobila drugi tok. Ovako,policija ne kaznjava,oni se bahate i svima lepo. Osim ljudima koji u danasnje vreme pokusavaju da koliko toliko ostanu ljudi i ispostuju ostale ucesnike u saobracaju. Bistri putevi svima!

  • Noćni vozač

    11. oktobar 2020 | 09:06

    Glavna krivica je na policiji i na zakonodavcu. Zakonodavce ne interesuje zaslepjivanje vozača u noćnoj vožnji. Svi propisi kod nas imaju za cilj da, pošto smo zemlja sa najmanjim platama u Evropi, da nateraju vozače da odbace stara vozila i da se udovolji tajkunima uvoznicima da se građani primoraju da kupuju nova vozila. Ako neki tajkunski lobisti plate, onda se i donose takvi propisi koji onemogućavaju da vozila starije izrade prođu tehnički pregled. Uopšte ih ne interesuje što bahati vozači ne obaraju svetla u mimoilaženju ili što im se farovi podignu kad natovare zadnji deo automobila. I najnovija kombi vozila katastrofalno zaslepljiuju u mimoilaženju. Vozim često u područu Kopaonika, oko Brusa, tamo vam vozači neće skratiti svetla ako ulaze u svoju desnu krivinu i saseku vas da ništa ne vidite. Takva im kultura. Ako ulaze u levu krivinu onda bržd bolje uredno skrate svetla da ih vozač iz suprotnog pravca ne bi sasekao farovima. Tako su vaspitani, zakonodavce interesuje samo da udovolje nekoj interesnoj grupi.

  • Veteran

    11. oktobar 2020 | 07:02

    E još kad ugrade na neki krš led svetla a auto jedva ide,...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA