Novi "fića" ima još jedna vrata i cenu kao Škoda Superb

Treća, odnosno četvrta, vrata se otvaraju u kontra smeru, pa je automobil sa desne strane izgubio "B" stub, a da je na ukupnoj težini dobio samo 30 dodatnih kilograma

  • 10
Fiat 500e 3+1 Foto: Fiat

I pored toga što se proizvodi samo u električnoj verziji i što je dosta skuplji od svog prethodnika, ovogodišnji Novi Fiat 500, odnosno Fiat 500e, od samog starta je pobrao simptije ljubitelja malih gradskih automobila.

Već predstavljenim hečbek i kabro modelima, italijanski auto gigant je upravo dodao još jednu novu "3+1" verziju. Tako je elektični mališa u hečbek izvedbi dobio je još jedna vrata sa suvozačke strane, namenjena lakšem ulazu na zadnju klupu.

Treća, odnosno četvrta, vrata se otvaraju u kontra smeru, pa je automobil sa desne strane izgubio, takozvani, "B" stub, a da je pritom na ukupnoj težini auto dobio samo 30 dodatnih kilograma. Iz Fijata poručuju da će ta novina dosta olakšati upotrebu automobila svim roditeljima.

Automobil dugačak 3.610 milimetara pokreće elektromotor od 87kW, odnosno 118 konjskih snaga, dok mu baterije kapaciteta 42kWh omogućavaju autonomiju od 320 kilometara. Zahvaljujući brzom punjaču, za samo 35 minuta moguće ih je napuniti do 80 odsto kapaciteta. U ponudi je i slabiji motor od 95KS, dok je maksimalna brzina 150 kilometara na sat.

Fiat 500e 3+1 u verziji La prima dostupan je u tri atraktivne boje (Rose Gold, Glacier Blue i Onyx Black), i opremljen prednjim LED svetlima, dvobojnim 17-inčnim naplatcima i hromiranim detaljima. U opremi automobila nalaze se i adaptivni tempomat, parking senzori od 360 stepeni, zadnja kamera, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova...

Enterijer je presuvčen eko kožom, a tu su i automatski klima uređaj, brojni sistemi bezbednosti, kao i mogućnost bežičnog punjenja.

Cena novog modela Fiat 500e 3+1 je oko 25.000 evra, s tim što u taj iznos nisu uračunate subvencije za ekološka vozila koje, od države do države, iznose između dve do 8.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA