Da li snimak sa kamere iz vašeg auta može na sudu da dokaže da niste krivi za sudar?

Da bi predupredili mogućnost da, bez svoje krivice, plaćaju kazne ili odštete, ostanu bez dozvole ili završe u zatvoru, vozači ugrađuju kamere u svoje automobile...

Komentari

 • Noske

  Treba da se zakonom donese da je obaveza da svako vozilo ima kameru, iz razloga što danas svako ima prednost u saobracaju a kad imas para onda si uvek u pravu.

 • Crni

  Snimak sa kamere sam po sebi nije niti moze biti dokaz jer nije kamera plombirana iliti obezbedjena od manipulacija snimkom ali se smatra pomocnim dokaznim sredstvom.n Npr ako je situacija diskutabilna i nema krivca onda kamera moze pomoci i kod npr mita ili greske mupa itd. Ukoliko postoji snimak sa nadzorne kamere mupa a sada hvala bogu ima svuda bar po bgd trazis od mupa koji mora isti da dostavi i onda se po automatizmu uvrstava u dokaz.

  • Strucnjak

   @Crni

   Plombirana kamera?? Hahah 😂😂 Sva sreca postoje vestaci koji mogu da izvrse proveru da li je snimak naknadno izmenjen. Nije ovo srednji vek. Sa takvim razmisljame mozemo tvrditi da je sve oko nas izmanipulisano ( sto s jedne strane jeste tacno ali je to sad filozofsko pitanje).

  • Dejan

   @Crni

   Vecu glupost u zivotu nisam procitao. Ko moze da napravi vestacki snimak? Znas li ti uopste kakav racunar treba za tako nesto? Lupio pa ostao ziv.

 • Poo

  Za sada po Zkp ne može, nažalost

 • Ko

  Može da plati, nikad nije kriv... zar ne, tako piše i u zakonu, maaalim slovima, u dnu strane, ali ne mogu svi da pročitaju....

 • đorđe

  sudija nije stručnjak za saobraćaj, on uvažava mišljenje saobraćajnog veštaka koji radi na osnovu dokaza pa i takvog filma

  • Dejan

   @đorđe

   Nazalost nasi vestaci nisu uvek tako posteni kao ni sudovi. Nadam se samo da ce drzava kao i u Rusiji dati popust na osiguranje autima koji imaju kamere i da ce to biti zlatni standard sudjenja. Kamera ne moze da laze. Ako se ispred vas desi udes duzni ste da sacekate policiju koja ce snimak sa vase kamere kopirati za sud, i kamera ce biti najposteniji svedok udesa. Nazalost Srbija je tu zaostala jos dosta kao i ceo region!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima