≫ 

Vrhunski luksuz za male pare: "Kineski Rolls-Royce" konačno stiže na evropsko tržište

Dizajn Hongqija E-HS9 delo je nekadašnjeg šefa dizajna Rolls-Royce-a Džajlsa Tejlora, pa je poređenje sa slavnom britanskom markom sasvim na mestu...

  • 2
Hongqi E-HS9, električni suv, kineski rols rojs Foto: Hongqi

Upečatljiv dizajn i izuzetan luksuz skrenuli su pažnju, na brojnim (uglavnom azijskim) sajmovima automobila, na kineske limuzine marke Hongqi, pa su se mnogi sa pravom zapitali kada bi one mogle da stignu i na evropsko tržište.

Kompanija, čije modele mnogi nazivaju i "kineskim Rolls-Royce-om", konačno ima odgovor na to pitanje. Veliki električni krosover Hongqi E-HS9 uskoro stiže u Evropu, a prvo će nastupiti na tržištu Norveške.

Kineski koncern FAW, čiji je Hongqi deo, ovaj krosover je kao koncept prikazao na prošlogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu.

Dizajn Hongqija E-HS9, koji je na kineskom tržištu debitovao jesenas, delo je nekadašnjeg šefa dizajna Rolls-Royce-a Džajlsa Tejlora, pa je poređenje sa slavnom britanskom markom sasvim na mestu, podseća sajt Kolesa.ru.

Luksuzni terenac je dugačak 5,2, širok nešto više od 2 i visok 1,73 metra. Ima međuosovinsko rastojanje od 3,1 metar.

Vozilo pokreću dva elektromotora, po jedan na svakoj osovini. Slabija verzija ima ukupno 436 konjskih snaga i autonomiju od 400 kilometara, dok jača stiže sa 550 "konja" i sa jednim punjenjem baterija prelazi 450 kilometara.

Hongqi E-HS9 će Norvežanima biti ponuđen u tri različita nivoa opreme, čije će se cene kretati između 620.000 i 780.000 norveških kruna, odnosno od 58.000 do 73.000 evra.

Naravno da ovo baš i nisu "male pare", ali je ta cena u poređenju sa evropskom konkurencijom veoma konkurentna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majkl Džondar

    14. decembar 2020 | 20:53

    Ja bih ovo vozio.

  • Jovan

    15. decembar 2020 | 01:07

    Rojsrojs jeste dovar i sve to cak i rucno da se pravi kad samo bogataši i ostali mogu da ga voze i niko vise a zato su Kinezi napravili taj isti al za obične ljude koji nije tolko skup

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA