≫ 

Od telefona od četvorotočkaša: Da li ćemo uskoro voziti Huawei?

Kineski tehnološki gigant bi mogao da "uskoči na Appleovu teritoriju", ako se informacije da se sprema da ponudi sopstveni elektirčni automobil pokažu kao tačne

  • 2
BYD Han Foto: BYD

Jedan od najvećih proizvođača telekomunikacione opreme na svetu uskoro bi mogao uđe na tržište električnih autombila.

Izvori bliski Huaweiju navode da je ta kompanija u pregovorima sa više proizvođača automobila, budući da namerava da proširi svoju delatnosti i na automobilski sektor, prenosi agencija Rojters.

Iako su iz te kompanije negirali takve tvrdnje, nisu negirali da pregovaraju sa dva kineska proizvođača automobila, kompanijom Changan Automobile, i još jednom kompanijom, članicom BAIC Group-e.

Ovi, još uvek nepotvrđeni, planovi Huaweija dolaze u isto vreme kada, odnosno neposredno pošto je Apple najavio intenziviniji rad na sopstvenom autonomnom električnom automobilu.

Inače, kineski proizvođači BYD i SAIC već koriste Huaweijevu 5G tehnologiju u infotejnment i navigacionim sistemima svojih automobila (model na slici gore BYD Han).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA