≫ 

Šest godina je parkirao na istom parkingu, ali nikada nije dva puta stao na isto mesto

Da bi uspeo da "pogodi" sva mesta, napravio je šemu parkinga prema kojoj je obeležavao ona na koja bi se parkirao...

  • 0
parking Ilustracija / Foto: Unsplash

Britanac Garet Vajld je uspeo da parkira na svih 211 parking mesta lokalne prodavnice Sainsbury u predgrađu Londona. A da ne bi promašio neko parking mesto ili više puta parkirao na isto, 39-godišnji producent je vodio temeljnu evidenciju.

- Ako učiniš neku sitnicu, malu stvar, i to radiš dosta dugo, ne čini ti se kao nešto veliko. A onda sve to spojiš i sagledaš u globalu, i ubrzo te intervjuišu o tvom istraživanju parking mesta - rekao je Vajld za medije.

parking šema 1 Printscreen: Twitter/@GarethWild

Njegovo "veličanstveno delo" izazvalo interesovanje vodećih britanskih medija, pa smo tako saznali da je Vajld u svoj poduhvat krenuo 2015. godine. Odlučio je da, svaki put kada ode u kupovinu, a to je šezdesetak puta godišnje, parkira na drugo mesto i tako se zabavi, prenosi Index.

Kako bi "pogodio" sva mesta, napravio je šemu parkinga i označio sva mesta. Kao "podloga" mu je poslužio skrinšot sa Google mape. Nakon što je uočio koja su najtraženija mesta, prvo je krenuo u "lov" na njih.

- Parking mesta koja niko ne koristi sam ostavio sam za kraj, kako ne bih bio u riziku uskog grla - objašnjava Britanac.

Jedina parking mesta koja je preskočio su ona rezervisana za invalide i za motocikle. Parking mesta za porodice je iskoristio tek nakon rođenja ćerke. I nikad nije varao. Jedna kupovina, jedno parkiranje, to je bio njegov moto. Na kraju, nakon okončanja ovog izazova, bio je i malo melanholičan:

parking šema 1 Printscreen: Twitter/@GarethWild

- Šest godina je mnogo vremena. Bizarno je tako se osećati, ali nakon što je sve završilo, osećao sam pravu prazninu - rekao je Vajld.

Svoje dostignuće je objavio na Twitteru, a onda je stiglo najveće iznenađenje. Iako se čini kao besmislen poduhvat i gubljenje vremena, njegova upornost je nagrađena brojnim porukama podrške pa i divljenja. Njegov tvit je podeljen preko 12.000 puta, a dobio je preko 125.000 lajkova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA