≫ 

"Treba uvesti kaznu trajnog oduzimanja vozila i vozačkih dozvola u Srbiji"

Za posebne saobraćajne prekršaje trebalo bi uvesti kaznu trajnog oduzimanje vozila i vozačke dozvole sa zabranom ponovnog polaganja, smatra profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji Milan Vujanić

  • 30

Profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji Milan Vujanić založio se da se u Srbiji zakonodavstvo promeni i da se, za posebne saobraćajne prekršaje, uvedu sankcije trajnog oduzimanje vozila i vozačke dozvole sa zabranom ponovnog polaganja vozačkog ispita.

Gostujući u "Uranku" televizije K1, Vujanić je rekao da bi trajno oduzimanje prava na upravljanje vozilom bio "značajan udarac na osnovu srpskog mentaliteta".

On je naveo je da u Kanadi i SAD postoji praksa trajnog oduzimanja vozila za određene prekršaje, od onog ko je koristio vozilo, čak i ako nije vlasnik, a on svoje vlasničke odnose da reguliše sa vlasnikom.

- Kanadski sistem je da ako imate zabranu upravljanja, a pronađu vas da upravljate pod dejstvom alkohola, onda vozilo unište pred vama. A imate pravo na tu metalnu kocku kad prođe mašinu za presovanje vozila - rekao je on.

On je naveo da je američki metod da se tako oduzeto vozilo prodaje na javno licitaciji, a novac ide u fond za bezbednost.

- Takva praksa deluje na vlasnike vozila da vode više računa i ne čine prekršaje - rekao je on.

Zbog naglog pada temperature i kiše, Vujanić je apelovao na vozače da se naoružaju strpljenjem i da nikog ne ugroze zato što im se negde žuri.

- Kad god je u pitanju kiša, to je znatno lošije za vožnje zbog kočenja koje je komplikovanije, a kiša smanjuju preglednost i vidljivost, i vozači nervozniji jer je sve sporije - naveo je on.

Video: Bahato parkiranje Tamare Đurić: Ferari sa invaliditetom posle dolaska pauka prebacila na pešački

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ТоХ

    19. jul 2021 | 09:47

    А што то ниси предложио док ниси био у пензији ??

  • Branka

    19. jul 2021 | 10:02

    A sta cemo sa masovno parkiranje na trotoarima gde ne moze da se prodje jer moras da sidjes na kolovoz i reskiras svoj i zivot dece? A policije nigdje niti ih mozes dozvati. Sta cemo sa takvima?

  • Hes

    19. jul 2021 | 10:12

    A sto ne uvedemo nesto od njih sto se tice tehnickog...registracije..puteva?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA