≫ 

Iz brazilske prašume na evropske drumove: Stiže novi Volkswagenov kupe SUV Taigo

Tigao u ponudi neće imati dizel motore već samo TSI benzince, a pomalo čudi odluka da iz ponude budu izostavljene i hibridne verzije

  • 0
Volkswagen Nivus Folksvagen Nivus / Foto: Volkswagen

Pre nešto više od godinu dana, Volkswagen je u Južnoj Americi predstavio novi mali SUV kupe Nivus, nastao na MQB A0 platformi koju deli sa modelom Polo. Mnogi su tada poželeli da ovaj kompaktni krosover provozaju evropskim putevima, ali ih je VW tada obeshrabrio tvrdnjom da je automobil namenjen isključivo južnoameričkom tržištu.

Nekih 14 meseci kasnije, nemački proizvođač najavljuje da će se u njegovim prodajnim salonima širom Evrope do kraja godine naći krosover kupe Volkswagen Tiago, koji će se proizvoditi u pogonima kompanije u Pamploni, u Španiji, zajedno sa modelima Polo i T-Cross.

I evropska verzija brazilskog krosovera ima međuosovinsko rastojanje od 2.566 milimetara, 18 milimetara duže u odnosu na Polo. Dugačak je 4.270, širok 1.757, a visok 1.494 milimetara. Prostor za prtljag ima zapreminu od solidnih 438 litara.

Kao što je to već postalo uobičajno, Tigao u ponudi neće imati dizel agregate, već samo TSI benzince. Pomalo, međtuim, čudi odluka da iz ponude budu izostavljene i hibridne verzije.

Kupci će tako moći da se odluče za trocilindrični 1.0 turbo-benzinac sa 95 i 110 "konja", ili za četvorocilindrični 1,5 TSI sa 150KS. Tiago će evropskim kupcima biti ponuđen samo sa prednjim pogonim, a u zavisnosti od izbora motora, za prenos su zduženi manuelni menjači sa 5 ili 6 brzina, ili poznati sedmostepeni DSG automatik sa dvostrukim kvačilom.

Volkswagen još uvek nije objavio cene Tiaga, ali mediji navode da bi, kada se pojavi u salonima, trebalo da bude nešto skuplji od modela T-Crossa, čija početna cena u Nemačkoj iznosi 19.870 evra.

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA