Najveći Teslin rival je još pre više od 100 godina pravio najmoćniji električni automobil svoga doba

U prvim decenijama automobilske industrije motori sa unutrašnjim sagorevanjem su se razvijali uporedo sa električnim pogonom...

Komentari

 • Marko

  Da, stim sto je Tesla svwtlosnu godinu ispred njega sa idejok koju je ostvario. Konkretno brodic koji je koristio je imao daljinsko upravljanje, a baterije koje su ga napajale nisu bile u brodicu nego u uredjaju u Teslinim rukama.... Zamislite moderni elektricni auto 700 kg laksi zbog baterija koke se ne nalaze u njemu. Naucnici kod nas tek sad pokusavaju da provale foru kako je Tesla to uradio.

  2
  2

  Podelite komentar

  • Elektro-vozač

   @Marko

   Tesla jeste bio genije ali to što pričaš nije tačno. Zna se kako radi indukcija i poznato je šta je hteo. Pitanje je efikasnosti i mnogo većim potrebama za energijom.

   1
   1

   Podelite komentar

 • Lucky

  Imajte na umu da je Tesla ,do duse posle ,napravio automobil sa poginom na srtuju ali,bez akomulatora vec na bezžicni pogon .Razvijao je brzinu od 145 km/h.Izgledao je kao rols u to doba a ne kao ova krntija

  6
  2

  Podelite komentar

  • Раднаскела

   @Lucky

   Прво, нема доказа да је то заиста тачно. Ако и јесте, Теслин ауто је био 1931. а Едисонов 1910. годиште. Да ли заиста мислиш да је 21 година мала разлика у развоју аутомобила?

   2
   1

   Podelite komentar

 • Milan

  Edison je običan plagijator, koji se proslavio krađom Teslinih izuma...

  16
  2

  Podelite komentar

  • Vukadin

   @Milan

   Cela američka ekonomija se temelji na kradji i planiranju tuđih patenata Kao i kinezi

   13
   2

   Podelite komentar

  • Sinisa

   @Milan

   Edison je jedan od najvecih naucnika u istoriji,a kada je osnovao svoju kompaniju zaposljavao je talentovane ljude koji su stvarali u ime kompanije. Da li mozda znate ime nekog naucnika iz Microsofta ili Apple ili mislite da je sve smislio Stiv Dzobs i Bil Gejts.

   2
   3

   Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima