≫ 

Ko je kriv za udes ako je semafor neispravan i šta zaista znači "trepćuće žuto"?

 ≫ 

Profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji Milan Vujanić kaže za Telegraf da se u takvim slučajevima odgovornost može tražiti na više nivoa...

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Čiča
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Samo realan

    21. avgust 2021 | 13:04

    Ako si obican smrtnik, onda si ti uvek kriv. Ako ti je tata, mama, kum, brat na polozaju, naravno kriv je semafor ili neko drugi, u ovom slucaju obican smrtnik. Pre par meseci me raspali rampa na auto putu, jer je neispravna, naravno. Usao sam sa tagom na rampu kada je prethodno vozilo izlazilo. Posto je normalno da se rampa ne spusta kada ste sa tagom, pomialio sam da je tag ocitan, kada sam bio ispred rampe na pola metra ista se spustila kao iz katapulta. Kako sam ostao pribran od stresa nisam svestan jos uvek. Imam toliki problem jer sudija nece da pogleda snimak, ako isti nije uklonjen, i veruje policajcu da je rampa ispravna. A posteni policajac ne navodi da je osta rampa imala problem jos najmanje pet puta dok sam ja bio tu i davao izjavu. Tako da samo zavisi od kojih ste da bi bili krivi ili ne!

  • Bojan

    21. avgust 2021 | 09:20

    Ja koliko se razumem u "nuklearnu fiziku " iznad svakog semafora je postavljen znak koji oznacava ili prvenstvo prolaza ili obavezno zaustavljanje,u 99% slucajeva je tako,ali sigurno da na svakom semaforu ima znak,zuto treptuce bi trebalo da da signal vozacu da treba da uspori,propusti vozila sa prvenstvom i naravno sa povecanompaznjom da prodju kroz raskrsnicu,naravno ako se uvere da svojim prolaskom ne ugrozavaju druge ucesnike u saobracaju,a ako ne znaju sta znace znakovi iznad semafora i cemu sluze onda treba ispostovati pravilo desne strane,a na zalost,ako ne znaju znacenje saobracajnih znakova onda je za takve ucesnike u sabracaju pravilo desne strane "spansko selo "

  • Čiča

    20. avgust 2021 | 19:10

    Autobus je kriv. Kada je upaljeno žuto svetlo uvek iza žutog ide crveno. Zeleno dolazi iza žutog i crvenog. Znači žuto+crveno, posle toga zeleno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA