≫ 

Nijedan Lambo nije jeftin, ali je ovaj trenutno najjeftiniji na svetu

Cena dobro očuvanih klasičnih "kuntaša" danas se kreće oko pola miliona evra, ali je ovaj značajno jeftiniji...

  • 0
Lamborghini Countach 5000 S, najjeftiniji lambo

Foto: Historics

Nedavno predstavljanje novog modela Countach LPI 800-4, savremene inkarnacije jednog od najlegendarnijih Lamborghinija ikada, u centar pažnje ljubitelja sportskih automobila vratilo je kultnog klasika, jednu od najvećih zvezda automobilskih postera '80-ih godina prošloga veka.

Originalnim primercima "kuntaša" cene su u poslednje vreme počele da rastu, pa je pravo čuda kada se iz jedan takav auto nađe i pridev "najjeftiniji". A to se upravo desilo... Britanska aukcijsak kuća "Historics" objavila je prodaju jednog Lamborghinija Countach LP500 S, poznatog i kao "5000 S", unapređenog modela iz 1982. godine.

Automobil je opremljen snažnijim V12 motorom u odnosu na osnovni model, koji ima zapreminu od 4,8 litara i snagu od 380 "konja". Takođe, ima i moderniji enterijer od prve serije. Sa proizvodnih traka se sišao ukupno 321 primerak modela LP500 S, od kojih je samo 37 primeraka imalo volan sa desne strane. Iako bi to ovaj model učinilo još ređim i mnogo skupljim, to ovde nije slučaj.

Cena dobro očuvanih klasičnih "kuntaša" danas se kreće oko pola miliona evra, ali je ovaj značajno jeftiniji. Aukcijska kuća procenjuje da će moći da ga proda za iznos između 170.000 i 210.000 evra (između 145.000 i 180.000 funti).

Automobil je bio kompletan sve do 2008. godine, kada je rastavljen zbog planirane kompletne restauracije, prenosi Jutarnji. Međutim, firma koja je trebalo da je obavi je propala, pa je auto ostao rasklopljen do danas. "Historics" navodi da je "lambo" kompletan i da su svi delovi originalni, uključujući i novo vetrobransko staklo. Auto je do sada prešao samo 61.840 kilometara, ali ipak novog vlasnika očekuje mnogo posla oko njega.

Video: Najskuplji automobili na svetu krstarili ulicama Beograda: Turneja luksuznih kola stigla do Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA