Istorijski trenutak: Elektromobili i hibridi prvi put prestigli dizelaše

Prvi izbor evropskih kupaca i dalje su automobili sa benzinskim motorima, među kojima je već drugi mesec zaredom najpopularnija - Dacia Sandero

Komentari

 • Roki

  Elektricni lazov na baterije 😂😂😂

  3
  0

  Podelite komentar

 • Sole

  Vika na dizel agregate u automobilima, a glavni zagađivači su avioni koji koriste kerozin ili petrolej, brodovi, građevinske mašine, teretna vozila.Ko razmišlja , zna zbog čega se forsiraju hibridna vozila i elektroautomobili.

  11
  4

  Podelite komentar

  • Elektro-vozač

   @Sole

   Ja znam zašto ih forsiraju ali to, izgleda, nije isti razlog na koji ti misliš. Jednako je pogrešan, doduše. Hibridi su i prljavi i loši a električnima nikakvo forsiranje više nije potrebno. Jednostavno su i bolji i jeftiniji čim neko zagrebe malo dalje od cene sa kojom neupućenima mažu oči prodajući im fosilce u zamenu za nastavljeno reketiranje. Skretanje teme neće pomoći. Ma šta ti mislio o tome ko su "glavni zagađivači" i, čak i da si upravu, to ni najmanje ne menja stvari. Ne samo da se radi i na njima, to ne daje za pravo da se žmuri i oprašta trovanje ostalima a, kao što rekoh, nema baš nikakve ni koristi od tog opraštanja (fosilci su skuplji a lošiji). Jedini problem je što industrija još nije spremna da proizvodi električne u meri koja bi odgovarala potražnji.

   2
   8

   Podelite komentar

 • Mile

  Sta je s prodajom kamiona i autobusa???

  12
  0

  Podelite komentar

  • Elektro-vozač

   @Mile

   Dolazi i to. Amazon je naručio stotine hiljada električnih od Riviana, npr. Svi gledaju da pređu na njih i firme ih spremaju. Tu smo, kao svet, još na početku.

   2
   8

   Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima