Ovaj "Mercedes S-klase među tenkovima" je idealna kombinacija luksuzne limuzine i borbenog aviona

Takođe, ova igračka za bogate dečake je i najbrže vozilo sa gusenicama ikada...

  • 0
Howe & Howe Ripsaw EV3-F4 Personal Recreational Tank, luksuzni tenk Foto: Hemmings.com

Većina ljubitelja automobila i vožnje, naročito ako vole terence i bespuća, sigurno su bar jednom poželeli da sednu za komande pravog tenka. Još ako spadaju među one sa dubljim džepom, ovo je savršeno rešenje za njih!

Reč je o luksuznom guseničaru Howe & Howe Ripsaw EV3-F4 Personal Recreational Tank, koji izgleda kao tenk samo bez naoružanja. Vozilo zaista izgleda robusno, a kažu i da je veoma zabavno za vožnju, pa se tako čini kao pravi izbor za gore pomenute.

Ova igračka za velike bogate dečake našla se na aukciji kuće Hemmings Auctions, po početnoj ceni od 400.000 dolara, i sada čeka novog vlasnika. Trenutna najviša ponuda iznosi 525.000, a tražena suma 575.000 dolara.

Proizvod je američke kompanije "Howe & Howe", poznate po proizvodnji autonomnih tenkova bez posade za različite vojne i policijske namene. Vozilo ima čvrsti čelični egzoskelet, teško je više od 4,5 tone, ima klirens od skoro 60 centimetara i radijus okreta od 2,43 metra.

U kabini ima sasvim dovoljno mesta za prevoz četiri osobe. Vožnja je prilično udobna zahvaljujući King amortizerima, dok su gusenice napravljene od polietilena ultravisoke molekularne mase i same se podmazuju da se nikada ne bi zaglavile. Vozilo je opremljeno snažnim LED svetlima, infracrvenom tehnologijom, FLIR kamerom i vitlom. Vodootporne kutije za teret postavljene su u zadnjem delu.

Unutrašnjost vozila izgleda kao kombinacija luksuzne nemačke limuzine i borbenog aviona, pa se tako napred nalaze kožna Recaro sportska sedišta, prenosi Klix. Kabina je opremljena Bose avionskim sistemom za internu komunikaciju, a tu su i dva Garmin ekrana od 12 inča osetljiva na dodir, koji emituju prikaz sa kamera oko vozila, a postoji i opcija ugradnje noćnih kamera. Za pokretanje se koristi Safe-T-Lock digitalni taster.

Ripshaw EV3-F4 pokreće posebno tjunirani Duramax V8 turbodizel motor zapremine 6,6 litara, koji razvija 800 konjskih snaga pri 2.034 Nm obrtnog momenta. Motor je uparen sa petostepenim Allison menjačem, namenjenim za ekstremnu vožnju. Ovaj luksuzni tenk ostvaruje maksimalnu brzinu od oko 100 kilometara na sat, što ga čini najbržim vozilom sa gusenicama.

Howe & Howe je proizvedeo samo pet primeraka ovog vozila, a primerak na aukciji je prešao samo nekoliko stotina kilometara. Budući kupac uz njega dobija dodatni set gusenica i paket rezervnih delova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA