≫ 

Novi "Alfin Polo" će ustvari biti Peugeot?

Italijanski auto novinari su uvereni da će Alfa suštinski prepakovati Peugeot 208 i ponuditi i model u subkompaktnoj klasi...

  • 1
Alfa Romeo Giulietta Foto: Alfa Romeo

Do sada se već moglo čuli da će Alfa Romeo ponuditi pet novih modela u narednih pet godina. Za sada je poznato samo da će prvi biti Tonale, SUV iz C segmenta, dok su ostali i dalje obavijeni velom misterije.

Sasvim je izvesno da će se nakon Tonalea na tržištu pojaviti i krosover iz B segmenta, koji bi trebalo da bude dostupan i kao EV, što će biti prvi Alfin električni automobil. Ostaje, međutim, nepoznato da li će ovo biti "ulazni" model Alfine gamu, ili će ispod njega biti pozicioniran jeftiniji klasični hečbek u B segmentu?!

Italijanski auto novinari su uvereni da će Alfa suštinski prepakovati Peugeot 208 i ponuditi i model u subkompaktnoj klasi. Zvuči sasvim logično, uostalom 208-ica je pokazala ogroman komercijalni potencijal, i beleži odličnu prodaju u Evropi. Pritom, bolje opremljene verzije ovog modela dostižu vrlo visoke cene.

Peugeot 208 (2020) Foto: Peugeot

Nema sumnje da bi Alfa mogla značajno da profitira sa ovakvim potezom. Uostalom, poznato je da u Italiji postoji veliki apetit za premijum vozilima iz nižih klasa. Pa i sam Audi A1, koji je poprilično usamljen u premijum B segmentu ima vrlo dobru prodaju na Apeninskom poluostrvu.

Ono što je velika prednost u celoj priči jeste mogućnost da budući hečbek milanske marke bude dostupan i kao električni model. I tada bi sigurno koristio postavku koju smo već videli kod Peugeota e-208.

Peugeot 208 PureTech 100 Foto: Peugeot

Čini se da ovakve vesti u vezi sa Alfom nailaze na podeljene reakcije među velikim brojem fanova ove marke. Jedni se raduju bolji danima za tog proizvođača, dok ih drugi odbacuju zbog sve snažnije veze sa Peugeotom i drugim brendovima u okviru Stellantisa.

(Telegraf.rs/Autorepublika.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA