≫ 

Jurcao je preko 300 na sat, snimile ga kamere, ali mu policija na kraju nije mogla ništa

Razlog je čisto tehničke prirode, ali je zato potvrđen "kraljevskim dekretom"...

  • 0
brza vožnja Foto: Pixabay

Kada čujete da je neko gradskom saobraćajnicom projurio brzinom od 306 kilometara na sat, što je snimila i kamera za nadzor saobraćaja, logično bi bilo da u sledećoj rečenici pročitate da ga je policija privela, da je bio pod dejstvom nečega i da osuđen na zatvorsku, uslovnu i/ili veliku novčanu kaznu.

Međutim, u slučaju Belgijanca koga je prošle godine saobraćajna kamera snimila u gradiću Basanž, u toj situcaiji je prošao mnogo bolje od svega navedenog. Iako je snimljen kako juri brzinom od čak 306 na sat, ovaj vozač ne strepi no od kakve kazne.

A razlog tome je čisto tehničke prirode. Nove mobilne kamere za kontrolu brzine koje koristi belgijska policija, nisu atestirane, niti odobrene za merenje brzina većih od 300 kilometara na sat.

Saobraćajna kamera Ilustracija / Printscreen: YouTube/Denver Police

Jedna takva kamera, koja je u ovom slučaju bila postavljena uz auto-put kada je vozač prošlog oktobra pored nje projurio 6 kilometara većom brzinom, registrovala je tu brzinu. I pored toga, ovaj vozač neće dobiti nikakvu kaznu.

Razlog tome je propis, odnosno "kraljevski dekret", koji propisuje pravila upotrebe ovakvih uređaja, prema kome je maksimalna određena brzina koju ovaj tip kamera može da detektuje određena na 300 km/h, pa se sve brzine iznad toga zvanično ne beleže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA