≫ 

Mercedes stavio terenac u crvenu pilulu dugačku 12 metara za premijeru filma Matrix: Resurrections

The Matrix: Resurrections je imao svoju premijeru u SAD-u, a posetioce jednog bioskopa je dočekalo posebno iznenađenje Mercedesa.

  • 0

Inspirisan činjenicom da se terenac našao u filmu "Matrix", nemački proizvođač automobila je odlučio da smesti Mercedes AMG G 63 u ogromnu crvenu pililu koja je bila dugačka 12 metara, a visoka 3 i po metra i stavi ga ispred bioskopa u kojem je bila premijera.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Mercedes-Benz (@mercedesbenz)

Pilula je, naravno, referenca na izbor glavnog lika Nea (Kijanu Rivs) da uzme plavu pilulu i ostane u blaženom neznanju ili uzme crvenu pilulu i sagleda stvarni svet (ili, kako je Morfeus rekao u prvom filmu, sazna koliko duboko zečja rupa ide), gde mašine nastoje da istrebe ljude.

Terenac u selenit sivoj boji, je omaž G klasi koja se našla u sceni jurnjave kolima u filmu. Glavni likovi Neo i Triniti koristili su u toj sceni model G 550.

Čini se da Mercedes ima sklonost ka stavljanju G klase u čudne kontejnere. Još 2018. stavio je G-klasu iz 1979. u blok sintetičke smole teške 44 tone. To je urađeno kako bi se promovisalo lansiranje najnovije G klase i pokazala “vanvremenska privlačnost ovih modela vozila”.

Video: Skupljao delove automobila 12 godina i napravio mašinu koja gazi sve pred sobom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA