≫ 

Bizarni "hodajući automobil" kao iz Ratova zvezda korak bliže stvarnosti

Cilj novog razvojnog centra, koji je otvoren u Montani u SAD-u, je da napravi vozila za buduće kupce koji žele ili koji moraju da putuju po terenima koji su izazovni za konvencionalna kopnena vozila

  • 0
Hyundai hodajući auto Foto: Hyundai Motor Group

Možda zvuči kao nešto direktno iz Ratova zvezda, ali planirani Hyundai "hodajući automobil" je korak bliže stvarnosti nakon što je proizvođač vozila predstavio novi razvojni centar vredan 20 miliona dolara kako bi ubrzao dolazak ovog vozila. 

Cilj novog razvojnog centra, koji je otvoren u Montani u SAD-u, je da napravi vozila za buduće kupce koji žele ili koji moraju da putuju po terenima koji su izazovni za konvencionalna kopnena vozila.

Fokusiraće se na razvoj Ultimate Mobility vozila (UMV), uključujući automobil sa nogama koji može jednostavno da "hoda" preko terena na kojem ne može da vozi.

Koncept Elevate, koji podseća na AT-AT oklopna vozila iz Ratova zvezda, kombinuje tradicionalni točak sa nogom koja se "otvara" za opasan teren.

Njegov cilj je da se pozabavi izazovnim situacijama u vožnji i potencijalno spase živote kao prevozno sredstvo za spasilačke ekipe u prirodnim katastrofama.

Hyundai je ranije predstavio i taksi koncept koji može da se penje stepenicama kako bi pokupio putnike u invalidskim kolicima.

Drugi dizajn je opisan kao '"neposadni transformirajući inteligentni terenski robot" dizajniran da nosi različite vrste tereta dok putuje po nezgodnim terenima.

Ovo su svakako jedinstvena vozila, za koja se nadamo da će uskoro postati stvarnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA