≫ 

Nove kamere u Nemačkoj ciljaju one koji koriste mobilne telefone i tablete

Dokumentiranje kamerom je najsigurniji način kažnjavanja neposlušnih vozača

  • 1
Automobil vožnja telefon Foto: Unsplash

Mnoge države se bore s brzinom u saobraćaju, ali sve veća pošast postaju mobilni i tableti. Holandija je nedavno instalirala efikasni sistem kamera Monocam, kojima je cilj pratiti i kažnjavati vozače koji koriste mobilne telefone i tablete, a uspeh tog tehnološkog poduhvata je na sličan čin motivisao i Nemce.

Dokumentiranje kamerom je najsigurniji način kažnjavanja neposlušnih vozača.

Uglavnom, Nemačka postavlja prve kamere u Trijeru pa zatim i u Majncu, pilot projekt kreće i s njegovim uspehom, da se našalimo, Monocam će postati Multicam, odnosno proširiće se celom državom, prenosi Revija HAK.

U Majncu su uključili kameru u četvrtak na par sati, tek toliko da se upoznaju s njenim karakteristikama i već je za sat vremena snimila dvadesetak vozača automobila i teretnih vozila koji su koristili mobilni telefom. Korišćenje mobilnog se kažnjava sa 100 evra i jednim negativnim bodom.

Pilot projekat traje šest meseci, a zatim očekujte širenje kamera jer ne sumnjamo da će u ispitnoj fazi zabeležiti uspeh. U Nemačkoj je zabranjeno korišćenje mobilnog osim ako ne koristite hands free uređaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R9

    24. maj 2022 | 19:37

    Kakva besmislica. Pa kompanije se utrkuju ko ce da napravi veci , bolji i komplikovaniji infotejment sistem, a ovamo kaznjavaju koriscenje telefona. A bukvalno se isto koriste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA