≫ 

Ovako će izgledati Apple CarPlay sledeće generacije

Apple je odgovorio na nedavnu Google-ovu najavu poboljšanja Android Auta. Infotainment sistem tehnološke kompanije u automobilu biće poboljšan da bi preuzeo više ekrana

  • 0

Kompanija je najavila poboljšanja na Apple Worldwide Developers konferenciji, koja traje do petka, 10. juna. Poput Android Auta, novi sistem se optimizuje da bude funkcionalniji i da bolje radi na više ekrana, bilo da su oni u portretnom ili pejzažnom položaju.

Štaviše, Apple je rekao da će njegov sistem moći da komunicira s više unutrašnjih sistema vozila te da će takođe moći da preuzme ekrane instrumenata iza upravljača koji postaju sve češći u automobilskom svetu.

Kroz ova poboljšanja, CarPlay će biti sposoban da se nosi s više od samo navigacijskih dužnosti. Korisnici će moći da kontrolišu klima uređaj i radio bez vraćanja na početni ekran vozila, prenosi Jutarnji.hr.

iPhone će takođe moći "da komunicira sa sistemima vašeg vozila u stvarnom vremenu na način koji je na uređaju, prilagođen privatnosti", rekao je Apple u prezentaciji. To će mu omogućiti da prikaže brzinu, broj obrtaja, nivo goriva, temperaturu i još mnogo toga na ekranu instrumenta.

Osim što se može prilagoditi različitim oblicima ekrana, ​​CarPlay će takođe biti prilagodljiv. To će omogućiti vozačima da biraju između standardnih gabarita ili modernije estetike informacijske prezentacije. Apple je rekao da su proizvođači automobila iz celog sveta uzbuđeni što će ovu novu viziju CarPlaya doneti kupcima, dok pokazuju logotipe za marke kao što su Porsche, Jaguar, Acura, Volvo, Nissan, Ford i još mnogo toga.

Tehnološka kompanija je, međutim, dodala da je ovo samo ukus onoga što očekuje da će moći da iznese na tržište sa sledećom generacijom CarPlaya i da će svoju dostupnost na vozilima početi da objavljuje ​​krajem sledeće godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA