≫ 

Uznemirujuć test Teslinog auto-pilota: Ne prepoznaje decu na putu i kosi ih bez pardona

Profesionalni test-vozač isprobao je na poligonu u Kaliforniji najnoviju verziju Teslinog auto-pilota i rezultati su, najblaže rečeno, uznemirujući

  • 8

Grupa za bezbednost saobraćaja "Dawn Project" tvrdi da najnovija verzija Tesline samovozeće tehnologije nije bezbedna za upotrebu, nakon što automobil u nekoliko navrata nije prepoznao dete na putu i udario u lutku bez stajanja, navodi RTS.

Tvrdnje da tehnologija očigledno ima problema u prepoznavanju dece na putu deo su kampanje na američki Kongres da zabrani korišćenje Tesline tehnologije auto-pilota.

U nekoliko testova, profesionalni test-vozač utvrdio je da softver, pušten u upotrebu u junu, nije uspeo da prepozna lutku deteta prilikom prosečne brzine od 40 kilometara na sat, niti pri većim.

Osnivač grupe "Dawn Project", Den O‘daud, nazvao je rezultate "duboko uznemirujućim", dodajući da tvrdnje Tesle da je novi softver "neverovatan" nisu tačne i predstavlja smrtonosnu pretnju po ljude.

"Više od 100.000 ljudi vozi tesle i na javnim putevima koristi softver za samovozeći mod i tako u rizik stavlja decu širom zemlje", istakao je O‘Daud.

Video: Baba vandalizovala skupoceni automobil: Tesla ne bi bio to što jeste da nema mnogo kamera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    11. avgust 2022 | 21:42

    Kome treba samovozeci automobil,izmisljaju toplu vodu,takva vozila postoje od nastanka auto industrije,i vrlo su uspesna ,a zovu se taxi,ako ne zelis da motas volan uznes taxi

  • Levi

    11. avgust 2022 | 14:55

    Politika fabrike je da kosi sve pred sobom

  • 🤣🤣🤣

    11. avgust 2022 | 16:12

    Ko radi taj i greši tako su nas oduvek učili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA