≫ 

Neobična krađa u Mercedesu: Radnici odneli motore i menjače u vrednosti od nekoliko miliona evra

Kako to učiniti i kako se više od dve godine izvlačiti s ovim kriminalnim delom, a da vas ne uhvate?

  • 16
Mercedes-Benz, Mercedes, kola, fabrika, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Troje radnika Mercedesa se upustilo u neobičan, ali i nezakonit poduhvat. Od početka 2020. godine iz fabrike je ukradeno čak stotinu motora s unutrašnjim sagorevanjem i neverovatnih 500 menjača, sve vredno nekoliko miliona evra.

U Mercedesu su prve nepravilnosti s motorima i menjačima primećene već sredinom 2020. godine, a od tada policija prati dešavanja u fabrici. Policija još nije otkrila zašto je tek sada reagovala.

Kako su nedavno objavili štutgartski javni tužilac i štutgartska policija, ovih dana su uhapšena dvojica muškaraca starosti 52 godine (državljanin Srbije) i 57 godina (državljanin Turske), prenosi Seebiz.

Kako to učiniti i kako se više od dve godine izvlačiti s ovim kriminalnim delom, a da vas ne uhvate? Mercedes-Benz je očigledno otkrio prevaru zbog velikog broja delova koji nedostaju. U slučaj je već bila uključena kriminalistička policija.

Njihova opsežna istraga je na kraju dovela do osumnjičenih. Tokom pretrage prostorija u Eslingenu, Štutgartu i u kvartu Švabiš Hal, kao i skladišta u Baknangu, istražioci su uspeli da pronađu detaljne dokaze, uključujući i delove plena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA