Morbidno ili elegantno? Mali Peugeot 208 postao auto za poslednje ispraćaje

Zvuči pomalo morbidno, ali i pogrebna vozila mogu da budu lepa i elegantna. Ranije prerade Tesle i Maseratija su to najbolje pokazale, dok bi ova prerada ipak mogla da izazove podeljena mišljenja

  • 0

Radi se o preradi malog Peugeota 208 koja nam dolazi iz Argentine. Ovu itekako uspešnu i neočekivanu preradu na bazi malog gradskog automobila potpisuje Carrozados Rosano.

Zanimljivo je da ovoj firmi to nije prva prerada 208-ice u ovom smeru, kao i da su slične prerade odrađene na još nekim Peugeotovim modelima, navodi Index.hr.

Prednji kraj automobila je ostao originalan, baš kao i segment zadnjeg dela po pitanju svetala i branika. Sve sličnosti tu staju jer je sve ostalo novo. Ono najočiglednije je produženje, odnosno povećanje međuosovinskog rastojanja. Ovako prerađeni 208 postaje najduži Peugeot, duži čak i od modela 508 i 5008.

Istovremeno je podignuta i linija krova, a posledica toga je ugradnja novih zadnjih vrata. Na boku je ugrađeno jedno veliko staklo, a možda jedini vizuelni nedostatak su 15-inčni naplaci koji deluju još manje.

Očekivano, enterijer je pozadi u potpunosti preuređen. Presvučen je Nappa kožom, a doneo je i LED rasvetu. Performanse ovde nisu važne, pa je ispod poklopca ostao isti motor, bazni 1.2 sa 83KS i 118 Nm.

Cena nije poznata, ali je verovatno s obzirom na odabir izvornog automobila pristupačna. Uostalom, jedino važno je da se ne vozite pozadi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA