≫ 

Povratak u prošlost: Citroen otkrio novi logo

Iako je zadržan dvostruki "ševron" sa potpisom, ovalni spoljašnji oblik je odstupanje od prethodnih interpretacija i povratak originalu

  • 3
Ciitroen DS 5 Foto: Citroen

Citroen je otkrio svoj novi identitet i logo koji je reinterpretacija originala iz 1919. godine. Novi logo će debitovati na novom konceptu pre kraja septembra, pre nego što se nađe u budućim proizvodnim modelima počev od sredine 2023 prenosi Carscoops.com.

Zanimljivo, ovo nije prvi put da ga vidimo, jer je debitovao u bočnoj grafiki futurističkog Citroen 19_19 koncepta još 2019.

Ovo je deseta revizija logotipa u 103-godišnjoj istoriji Citroena i treća u poslednjih 13 godina. Iako je zadržan dvostruki "ševron" sa potpisom, ovalni spoljašnji oblik je odstupanje od prethodnih interpretacija i povratak originalu.

Ovaj dizajn je odabrao osnivač Andre Citroen 1919. godine, inspirisan njegovom kompanijom za obradu metala koja je proizvodila sisteme zupčanika u obliku riblje kosti.

Novi logo je kombinovan sa svežom i pojednostavljenom paletom boja i modernim fontom za natpise Citroen.

U jednoj od različitih varijacija, logo je obojen u "Monte Carlo Blue", koja će biti korišćena i za spoljašnju boju automobila. Citroen takođe koristi blistaviji "Infra-Red" za fizičke, štampane i digitalne aplikacije, zamenjujući crvenu boju sa potpisom brenda.

Citroen je rekao da će novi amblem "inicirati novi pravac u jeziku dizajna proizvoda u kojem će vizuelno istaknuta značka postati odmah prepoznatljiv element potpisa svih Citroen modela".

Pošto je septembar skoro gotov, očekuje se da će Citroenov novi koncept automobila biti predstavljen u narednih nekoliko dana, baš na vreme za Sajam automobila u Parizu 2022. u oktobru. Istovremeno, Citroenov ažurirani identitet brenda postepeno će se širiti na svim digitalnim kanalima, među dilerima i korporativnim okruženjima.

Video: Brzina i luksuz imaju novo ime - Deus Vayanne: Ovo je izazov austrijskog proizvođača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    28. septembar 2022 | 18:11

    Vrti okreci pa vrati na staro,za 20 god stavice opet ono sto jr danas i tako u krug..

  • C he

    28. septembar 2022 | 17:55

    Desetar. Ruzan znak za medalju.

  • Bukač

    29. septembar 2022 | 07:58

    ... više je "izvetreo" nego što je retro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA