≫ 

Stvarno poseban automobil: Ovaj Porsche 911 prešao je čak milion kilometara

I dalje ga vozi prvi vlasnik, a po sopstvenom nahođenju koristi ga kao svakodnevni automobil i sa njim često odlazi na trkačku stazu

  • 8

Automobili koji su prešli milion kilometara često su u vestima, ali sportski automobili? Ovakvi jubileji su retki jer sportski automobili često žive na ivici mogućnosti, pa je i njihovo trošenje dramatičnije.

Takođe, veliki deo luksuznih i retkih sportskih automobila ne prelazi veliku kilometražu i uglavnom mirno spava u garažama svojih vlasnika.

Porsche je jedan od najpoznatijih sportskih brendova, a legendarni 911 je najpoznatiji proizvod marke iz Štutgarta. On je superauto za svaki dan, pa ne čudi što se pojavila vest o rekorderu, prenosi Revija HAK.

Ovaj Porsche 911 Turbo ima preko milion kilometara na satu i to sa originalnim motorom.

Sportski automobil je i dalje opremljen originalnim šestocilindričnim bokser motorom. I dalje ga vozi prvi vlasnik, a po sopstvenom nahođenju koristi ga kao svakodnevni automobil i sa njim često odlazi na trkačku stazu.

Erik Kaul, prijatelj vlasnika Toma Talmana, redovno izveštava na Facebook grupi Apex Automotor o stanju 911 od novembra 2018. Kada je Amerikanac objavio svoj prvi post pre pet godina, Porsche 911 Turbo je već imao 930.416 kilometara na satu.

Od poslednjeg ažuriranja 21. novembra 2022. Porsche je prešao 1.089.291 kilometara. Tokom pandemije, Tom je vozio malo manje.

Rečeno je da je sportski automobil u odličnom stanju. Motor je servisiran posle oko 616.000 kilometara. Međutim, planirani servis uopšte nije bio potreban, odnosno izvršene su samo manje korekcije.

"Ovi motori su izuzetno dobro sastavljeni i dizajnirani. Svaki ventil je pregledan pod mikroskopom i odgovarao je fabričkim specifikacijama u svakoj dimenziji, nismo mogli da verujemo", napisao je Kaul na Facebook-u.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA