Sony automobil zaista postoji: Električni četvorotočkaš sa 45 senzora se očekuje na putevima 2026.

Kompanija ima u planu da svoje električno vozilo ponudi za predporudžbine u prvoj polovini 2025. godine, a prodaja će uslediti u drugoj polovini iste

  • 0
Automobil Afeela, kolaboracija Sonija i Honde Foto: Tanjug/AP

Sony i Honda izgradili su prototip za novi električni automobil. Najnoviji četvorotočkaš, koji izgledom podseća na srednju limuzinu, predstavljen je u sredu na sajmu CES 2023.

"Afeela predstavlja naš koncept interaktivnog odnosa gde ljudi osećaju interaktivnu mobilnost i gde mobilnost može da otkrije i razume ljude i društvo korišćenjem senzorskih i AI tehnologija", rekao je izvršni direktor Sony Honda Mobility Jašuhide Mizuno prenosi cnet.com.

Iako Mizuno nije objasnio zašto su se baš odlučili za ime "Afeela", jasno je da reč "feel (na engl. osećaj)", u srcu iskustva mobilnosti.

Afeela koncept automobila dolazi opremljen sa 45 kamera i senzora, a pojedini mogu da detektuju stanje vozača kako bi osigurali bezbednost, navode ispred kompanije.

Četvorotočkaš će koristiti Qualcomm tehnologiju, uključujući i Snapdragon Digital Chassis, dok je grafička tehnologija Unreal Engine, koja je korišćena u General Motors-ovom Hummer EV-u, predviđena za dizajn interfejsa za vozilo.

Zahvaljućujući partnerstvom sa Sony-jem, očekuje se da će Afeela automobil nuditi najbolju zabavu.

Kompanija ima u planu da svoje električno vozilo ponudi za predporudžbine u prvoj polovini 2025. godine, a prodaja će uslediti u drugoj polovini iste.

Predviđeno je da prve pošiljke budu isporučene kupcima u Severnoj Americi u proleće 2026. godine, rekao je Mizuno.

Automobil će se proizvoditi u Hondinim pogonima u Severnoj Americi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA