Britanska policija u problemu: BMW zaustavio isporuku automobila

Ova odluka dolazi nešto više od godinu dana nakon što je britanska policija savetovana da u poterama ne koristi BMW-ove modele opremljene N57 motorom

  • 0
BMW policija auto Foto: BMW

BMW je doneo odluku kojom zatvara svoje specijalno odeljenje prodaje policijskih automobila. Bavarska kompanija je izjavila da njihov zastupnik Park Lane iz Mayfaira ide u restrukturiranje, a što uključuje i posebno odeljenje koje se bavi isporukom specijalnih vozila, saznaje Auto Express.

Ova odluka je navodno podstaknuta problemima u lancima snabdevanja, a posebno nestašicom poluprovodnika. BMW zato prednost daje maloprodajnim i poslovnim kupcima. Ali to važi samo u Velikoj Britaniji, odnosno u zemlji čije snage reda su imale problema s BMW-ovim limuzinama iz ergele presretača, navodi Index.hr.

Naime, nakon što je na nekoliko automobila s moćnim dizelašem došlo do havarije, a u jednom slučaju i do eksplozije motora koja je završila smrću policajca, britanske snage reda su do daljnjeg penzionisale "sporne“ BMW-ove automobile.

Ova odluka dolazi nešto više od godinu dana nakon što je britanska policija savetovana da u poterama ne koristi BMW-ove modele opremljene N57 motorom. BMW nije specificirao tačan uzrok, ali je naglasio da privatni vlasnici i dalje mogu da koriste svoje automobile, odnosno da je ovaj zahtev povezan sa specifičnim načinom na koji policijske snage koriste automobile u poterama.

Zanimljivo je da je BMW probleme navodno detektovao još 2016. godine te je bio svestan problema nakon što je u pet do sedam slučajeva zabeležena havarija na motoru. Naknadnom istragom je utvrđen problem s nedovoljnim podmazivanjem te je, između ostalog, savetovan izmenjen program održavanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA