≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roboti će dolaziti do električnih automobila i puniti ih u garažama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se broj električnih vozila na putevima povećava, tako raste i potreba za parking mestima s dostupnim punjačem

  • 2
VW, Robot Punjač Foto: Volkswagen

Umesto da stvaraju više mesta specifičnih za električna vozila, operateri garaža bi uskoro mogli da koristiti Autev robote za punjenje koji sami dolaze do automobila.

Kako navodi Revija HAK, Autev je velika baterija na točkovima koja se autonomno doveze do korisnikovog električnog automobila (ili druge vrste električnog vozila) kada ga ta osoba pozove putem aplikacije.

Nakon što robot stigne, korisnik samo priključi njegov kabl za punjenje u utičnicu svog vozila. Kad se vrati, iskopča kabl robota, dozvoljavajući mu da se vrati do vlastite stanice za punjenje u garaži. Ako se korisnik vrati ranije i želi da ode pre završetka punjenja, može da smanji željeni kapacitet punjenja putem aplikacije ili ručno isključi kabl robota.

Izvršni direktor i suosnivač kompanije Autev Osama Al Salloum kaže da robot podržava DCFC tehnologiju brzog punjenja i da može da napuni do šest vozila pre nego što se sam treba da se napuni. Flote robota bi trebalo da budu komercijalno dostupne operaterima garaža od prvog kvartala sledeće godine.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 65. Međunarodni sajam tehnike na Beogradskom sajmu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA