Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto je završen The Grand Tour, Džeremi Klarkson otkriva sve razloge

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Vozio sam automobile više nego bilo ko drugi na svetu", kaže Klarkson

  • 0
Džeremi Klarkson Foto: Profimedia/BBC/Planet

Džeremi Klarkson, legenda i poznati voditelj emisije The Grand Tour, nedavno je najavio kraj serije, rekavši da su snimili poslednju epizodu. U nedavnom intervjuu za The Times, Klarkson je otvoreno podelio razloge iza te odluke.

Klarkson ističe da su The Grand Tour emisije izrazito zahtevne fizički, posebno za njega koji sebe opisuje kao "nesposobnog, debelog i starog". Ističe da je izazov izvršavati zadatke poput kampovanja u pustinji Sahari kada niste u fizički vrhunskoj formi.

Čak je dodao: "Ako ste Ber Grils, možete se povući u hotel, ali u pustinji Sahari nema hotela."

Međutim, fizički izazovi nisu jedini razlog za završetak serije. Klarkson naglašava da je emisija, osim zahtevnosti, počela da gubi na privlačnosti. Koncept automobilske televizije postao mu je manje intrigantan, prenosi Jutarnji.hr.

"Vozio sam automobile više nego bilo ko drugi na svetu", kaže Klarkson za The Times. "Uradili smo sve što se može s automobilima. Kad smo raspravljali o budućnosti, ljudi su jednostavno odustajali."

Klarkson smatra da koncept automobilske televizije gubi na svom šarmu. Oseća da električni automobili ne donose uzbuđenje kao njihovi prethodnici te da format više odgovara pisanim medijima.

Iako je kraj serije The Grand Tour označio kraj jedne ere, Klarkson ne miruje. Trenutno vodi britansku verziju emisije Želite li da postanete milioner, a uskoro počinje snimanje četvrte sezone svoje emisije na Amazonu, Clarkson's Farm.

Dalje, uz vođenje emisija, Klarkson se bavi i poljoprivredom te pivarstvom, dok nedeljno piše tri kolumne. S obzirom na sve obaveze, Klarkson ističe da ima dovoljno" na svom tanjiru", čak i bez The Grand Toura.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA