Vreme čitanja: oko 1 min.

Toyota smenila rukovodstvo svoje podružnice Daihatsu nakon bezbednosnog skandala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Firma Daihatsu je krajem prošle godine priznala da je još od 1989. godine manipulisala rezulatima bezbednosnih testova kao što su simulacije sudara, preneli su mediji

  • 0
Toyota kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Japanski proizvođač automobila Toyota objavio je danas na svom sajtu da je smenio rukovodstvo svoje podružnice Daihatsu, nakon skandala sa kontrolom bezbednosti.

Otkaze su dobili predsednik firme Daihatsu, predsednik upravnog odbora i direktor te kompanije, a odluka stupa na snagu 1. marta.

"Želimo da ponovo ponudimo naše najdublje izvinjenje kupcima, dobavljačima, dilerima, zajednicama u kome se nalaze naše fabrike i mnogim drugim zainteresovanim stranama zbog neprijatnosti", navodi se na sajtu Toyote.

Firma Daihatsu je krajem prošle godine priznala da je još od 1989. godine manipulisala rezulatima bezbednosnih testova kao što su simulacije sudara, preneli su mediji.

Kompanija je tako napisala lažne bezbednosne izveštaje za 64 modela vozila, uključujući i automobile koji se prodaju pod brendom Toyota.

Daihatsu je u ponedeljak saopštio da je prvi put nakon dvomesečne pauze ponovo pokrenuo proizvodnju dva modela komercijalnih vozila.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA